Šport > Kolesarstvo
1312 ogledov

Zmagal član ekipe UAE, Vingegaard omagal, Roglič ni startal

Marc Hirschi Profimedia
Hirschiju klasika v San Sebastianu.

Švicar Marc Hirschi je v odsotnosti nekaterih največjih kolesarskih zvezdnikov dobil 44. klasiko v San Sebastianu. Petindvajsetletnik je po 236 kilometrih baskovskih cest dobil sprint v boju z dvakratnim svetovnim prvakom, Francozom Julianom Alaphilippom. Tretji je bil Belgijec Lennert van Eetvelt z zaostankom sedmih sekund.

Na dirki je v zadnjih letih prevladoval dvakratni olimpijski prvak, Belgijec Remco Evenepoel, ki je dobil tri od zadnjih štirih preizkušenj v San Sebastianu, a se slednji tokrat ni odločil za nastop.

Dirkal ni niti Hirschijev moštveni kolega iz ekipe UAE Emirates, Slovenec Tadej Pogačar, prav tako je manjkal tudi svetovni prvak, Nizozemec Mathieu van der Poel. Nastopil pa je Jonas Vingegaard, ki pa dirke ni končal. Njegovi navijači so bili pred tem priča nenavadnemu prizoru, ko je danski kolesarski omagal na vzponu na Erlaitz dobrih 40 kilometrov pred ciljem.

Za prvimi tremi je s 17 sekundami zamude ciljno črto prečkal Američan Kevin Vermaerke, 25 sekund pa so zaostali Ekvadorec Jhonatan Narváez, Američan Neilson Powless, Avstrijec Patrick Konrad in Kanadčan Michael Woods.

Slovencev ni bilo na dirki. Na prvotnem seznamu ekipe Red Bull - BORA - hansgrohe je bil sicer Primož Roglič, ki pa ga je nemška ekipa umaknila s končnega seznama. Slovenski as ima po padcu na Touru še vedno težave s spodnjim delom hrbta. Vuelta, ki jo je dobil že trikrat, se začne prihodnji teden.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice