Šport > Kolesarstvo
282 ogledov

Grozljiv padec nekdanjega nosilca rožnate majice (video)

Juan Pedro Lopez Profimedia
Juan Pedro Lopez je na enem izmed spustov tekom dirke Circuito de Getxo grozljivo padel, a jo je na srečo odnesel brez hujših posledic.

Ta vikend se je v Baskiji odvila že 79. izvedba kolesarske dirke Circuito de Getxo, ki pa bi se skorajda tragično zapisala v kolesarsko zgodovino.

V samem zaključku dirke, ko se je celo boril za zmago, je namreč grozljivo nesrečo doživel kolesar ekipe Lidl-Trek in nekdanji nosilec rožnate majice z dirke po Italiji, Španec Juan Pedro "Juanpe" Lopez, ki je grdo padel na enem izmed spustov in pristal v kovinski ograji.

Na zadnjem vzponu dneva na Alto Pike so si sledili številni napadi in na koncu se je od preostalih kolesarjev ločila skupinica, ki so jo sestavljali Juanpe Lopez, Quinn Simmons, Javier Romo, Clement Champoussin in Maxim van Gils.

Skupina ni popuščala niti na spustu, saj se ji je glavnina nevarno bližala, in je še naprej narekovala peklenski tempo, priljubljeni Juanpe pa je pri visoki hitrosti zdrsnil ter pristal v kovinski zaščitni ograji.

A čeprav je nesreča izgledala grozljivo, jo je Lopez odnesel brez hujših poškodb in se je že oglasil preko socialnih omrežij: "Ravnokar sem videl posnetek nesreče ... koliko sreče sem imel. To je kolesarstvo in vrnil se bom na najboljši možni način! Hvala vsem za sporočila vzpodbude."

Juanpe Lopez je sicer 27-letni španski kolesar, ki je najbolj opozoril nase na Giru leta 2022, ko je od četrte do trinajste etape nosil rožnato majico vodilnega, dirko pa je zaključil v beli majici za najboljšega mladega kolesarja.

V celotni profesionalni karieri je sicer dosegel le dve zmagi, a zelo odmevni. Najprej je letos dobil eno izmed etap prestižne dirke po Alpah, preden je na koncu slavil tudi v skupnem seštevku, ko je premagal kolesarske ase, kot so Ben O'Connor, Antonio Tiberi, Romain Bardet, Wout Poels, Geraint Thomas, Esteban Chaves ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice