Šport > Kolesarstvo
1600 ogledov

Velik talent prekinja kariero, ker se bori z depresijo

Leo Hayter Profimedia
Žalostna zgodba britanskega upa.

Leo Hayter, predlanski zmagovalec Gira za kolesarje do 23 let in v isti kategoriji tudi dobitnik bronaste kolajne v vožnji na čas s svetovnega prvenstva leta 2022, prekinja svojo profesionalno kariero. Bori se z depresijo. 

Leo, brat Ethana Hayterja, se je tako odpovedal zadnjemu letu pogodbe, ki jo ima sklenjeno z moštvom Ineos Grenadiers. 

"Lep pozdrav. Veliko vas je opazilo, da sem bil v tem letu znova odsoten," je na začetku sporočila za javnost, ki ga je objavil na socialnih omrežjih, zapisal 23-letni kolesar. 

"Ne bom se spuščal v podrobnosti, ampak težave imam že nekaj let. Lani so pri meni odkrili depresivnost in čeprav so se simptom na začetku izboljšali, sem se nato znova znašel v težkem položaju. To leto sem se zlomil in že kar nekaj časa ne treniram ali tekmujem. Zelo malo verjetno je, da se bom v tem letu vrnil v profesionalno kolesarstvo. Zaradi tega moje nadaljevanje zgodbe z ekipo Ineos Grenadiers ni realno," je še zapisal nadarjeni kolesar.

Leo Hayter | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice