Šport > Kolesarstvo
3554 ogledov

Rogliča obtožuje, da je prefrigan lisjak: "Pravi, da je izmučen, potem pa ..."

Yates Almeida Profimedia Adam Yates (levo) in Joao Almeida med predzadnjo etapo letošnje dirke po Švici, na kateri sta v skupni razvrstitvi zasedla prvi dve mesti.
Moštveni kolega Tadeja Pogačarja iz vrst UAE Team Emirates pred začetkom dirke po Španiji opozarja, da še vedno rahlo poškodovanemu Primožu Rogliču ne gre povsem verjeti na besedo.

Osvojili so Giro, osvojili so Tour. Ali lahko osvojijo tudi Vuelto? Kolesarska ekipa UAE Team Emirates, katere glavni adut Tadej Pogačar se ni odločil za nastop na dirki po Španiji, bi z morebitno zmago na španski pentlji osvojila še tretji Grand Tour v letošnji sezoni ter tako ponovila lanski dosežek Visme-Lease a Bike, tedaj znane še kot Jumbo-Visma.

V odsotnosti najboljšega kolesarja na svetu, ki se želi optimalno pripraviti na prihajajoče svetovno prvenstvo, bodo pri UAE upe položili v Adama Yatesa oziroma Joaa Almeido, najboljša kolesarja letošnje dirke po Švici.

Yates Almeida | Avtor: Profimedia Profimedia
Pogačarjeva moštvena kolega sta v analizi konkurence na Vuelti še posebej izpostavila trikratnega zmagovalca Primoža Rogliča. Slovenec tudi letos sodi v ožji krog favorita za skupno zmago, ta bi bila že njegova rekordna četrta, a je vprašanje, kako se bo na vse fizične napore v prihajajočih tednih odzvalo telo, ki še vedno trpi za posledicami padca na dirki po Franciji. A po mnenju Yatesa Rogliču ne gre povsem zaupati, saj je iz njegovih besed nemalokrat zelo težko razbrati, kakšno je v resnici njegovo počutje. "Ko se pogovarjaš z njim, ga nikoli ne moreš povsem prebrati. Mislim, da se bo boril za zmago, sicer ga ne bi bilo tukaj," meni Britanec. 

Tudi njegov portugalski kolega opozarja, da je potrebno Rogličeve besede jemati z rezervo. "Večkrat sem se z njim pogovarjal med dirkami in ga spraševal, kako se počuti. Odvrnil mi je, da je izmučen, potem pa je zmagal. Vsak igra svojo igro," je s širokim nasmeškom na obrazu dejal Almeida ter se dotaknil okoliščin, ki bi lahko krojile razplet dirke.

Roglič Kaj se dogaja? Šport Rogliča se še kar drži smola, zaplet že pred uvodno etapo

"Zavedam se, da ne bo lahko. Dirke se bomo lotevali iz dneva v dan. Veliko bomo morali komunicirati med seboj in sprejeti dejstvo, da bomo na določenih delih tudi trpeli. Poskušali si bomo pripraviti čim boljše možnosti za zmago, toda dirke se bo udeležilo kar nekaj zelo dobrih kolesarjev. Tukaj je Primož Roglič, večkratni zmagovalec, ki ima ob sebi Aleksandra Vlasova. Potem tudi Sepp Kuss kot branilec naslova. In še bi lahko našteval. Razplet bo odvisen tudi od fizične priprave vsakega posameznika, saj nas čaka zelo topla dirka. Tudi to bo igralo določeno vlogo."

Leo Hayter Prekinil pogodbo Šport Velik talent prekinja kariero, ker se bori z depresijo

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.