Šport > Kolesarstvo
1699 ogledov

Šesti na OI, zdaj zapušča Rogliča in Red Bull - Boro

Marco Haller Profimedia
Moštvo Red Bull - Bora - hansgrohe je zapustil še en veteran.

Nemško - avstrijsko moštvo Red Bull - BORA - hansgrohe bo v naslednjo sezono zakorakalo v precej spremenjeni zasedbi. Ekipi se bodo pridružili številni novi kolesarji, med njimi naj bi bil tudi slovenski as Jan Tratnik, prav tako pa bo nove sredine poiskalo precej dosedanjih dolgoletnih članov ekipe.

Po Maxu Schachmannu, Emanuelu Buchmannu in Lennardu Kämni se je namreč za odhod odločil tudi Avstrijec Marco Haller, ki je na olimpijskih igrah v Parizu osvojil šesto mesto. V cilj je tako prišel dve mesti pred Tratnikom, oba pa sta sodelovala v sprintu manjše skupine, ki se je borila za bronasto odličje.

Marco Haller | Avtor: Profimedia Profimedia

Triintridesetletni Haller se bo pridružil švicarski ekipi Tudor Pro Cycling, ki pod vodstvom nekdanjega kolesarskega zvezdnika Fabiana Cencellare iz leta v leto postaja močnejša.

"Zame je bila lahka odločitev, da se pridružim ekipi Tudor Pro Cycling," je v izjavi za javnost zapisal Haller in nadaljeval: "Gre za moštvo, ki me ceni kot kolesarja in osebo. Veselim se, da bom z mladimi kolesarji v ekipi lahko delil 13 let izkušenj kolesarjanja v Svetovni seriji. Še vedno si želim tudi prestavljati svoje meje."

"S svojim znanjem si želim moštvo dvigniti na višjo raven, ekipo narediti boljšo, večjo, hitrjšo in na koncu koncev tudi uspešnejšo. Najpomembnejša stvar je, da prispevam k napredku projekta. Nisem samo kolesar in komaj čakam, da bom lahko pričel z opravljanjem te naloge," je zaključil Avstrijec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice