Šport > Kolesarstvo
2396 ogledov

Dvakratni svetovni prvak po sporu zamenjal ekipo

Julian Alaphilippe Epa
Francoski kolesarski zvezdnik se seli k švicarskemu moštvu.

Francoz Julian Alaphilippe je po desetletju kolesarjenja za ekipo Soudal - Quick-Step poiskal novo sredino.

Zaradi spora s kontraverznim vodjem ekipe Patrickom Lefeverom, ki ga je v zadnjih letih večkrat javno kritiziral ter njemu ter tudi njegovi ženi očital neprofesionalni odnos in nešportno življenje, se je že nekaj časa vedelo, da bo dvakratni svetovni prvak zapustil belgijsko moštvo, pri La Gazetti dello Sport pa so zdaj razkrili njegovo naslednjo destinacijo. Alaphilippe se bo pridružil vse močnejši švicarski zasedbi Tudor Pro Cycling.

Francoski kolesarski zvezdnik je med kolesarjenjem za Soudal - Quick-Step dvakrat postal svetovni prvak, zabeležil je tudi šest etapnih zmag na Touru, štiri na dirki po Baskiji, tri na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja. Na enodnevnih dirkah je bil trikrat najboljši na Valonski puščici, s spomenikov ima zmago na preizkušnji Milano - San Remo, najboljši je bil tudi na dirkah Strade Bianche in Clasica San Sebastian. Na slednji je bil pred dobrim tednom drugi.

Alaphilippe | Avtor: Profimedia Profimedia

Skupno je v profesionalni karieri zabeležil že 44 zmag, v tem letu je dobil tudi etapo na Giru. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice