Šport > Kolesarstvo
467 ogledov

Pogačar spregovoril tudi o rivalstvu z Vingegaardom

Vingegaard Profimedia
Tadej Pogačar: Nisem si predstavljal, da bom še boljši kot prejšnje sezone.

Na zadnjih petih dirkah po Franciji sta do skupnih zmag prišla le Tadej Pogačar (2020, 2021 in 2024) ter Jonas Vingegaard (2022, 2023), oba kolesarja sta ob uspehu svojega velikega rivala dvakrat zasedla tudi drugo mesto. 

"Rivalstvo z Jonasom vsekakor obstaja, vendar je pri tem prisotno tudi veliko spoštovanja," je za Tutto Bici Web izjavil slovenski kolesarski as. "Zadnja štiri leta sva se borila za zmago na Touru. Gre za veliko tekmovalnost, je izjemen nasprotnik, tako pa bo tudi naslednje leto. Vsekakor bo sodil med tiste, na katere bo potrebno biti najbolj pozoren," je še dodal svetovni prvak.

Vingegaard je to sezono sicer ob rojstvu drugega otroka sklenil predčasno, na novo pa se je zdaj že začel pripravljati s ciljem, da 'ulovi' Pogačarja.

Slednji ima sa seboj izjemno sezono, med njo je postal tretji kolesar v zgodovini z osvojeno trojno krono, poleg SP je namreč osvojil še Giro in Tour.

"Leto je bilo resnično izjemno. Nisem si predstavljal, da bom še boljši kot prejšnje sezone. Če se bo tako nadaljevalo, bom res lahko pustil neko zapuščino v kolesarstvu, vendar o tem ne razmišljam. Preprosto le uživam v dirkah in se zabavam na kolesu. Videli bomo, kaj se bo zgodilo v prihodnosti, zaenkrat pa poskušam živeti le za ta trenutek."

Poleg uspehov na omenjenih dirkah, je Pogačar v tem letu po vrsti slavil še na Strade Bianche, dirki po Kataloniji, spomeniku Liege - Bastogne - Liege, po dvomesečnem premoru po Giru in Touru pa tudi na Veliki nagradi Montreala, prvič v mavričasti majici svetovnega prvaka na dirki po Emiliji in za konec še četrto leto zapored na dirki po Lombardiji. V celotni sezoni je bil 'poražen' le na dveh dirkaah - Milano - Sanremo je končal kot tretji, Veliko nagrado Quebeca pa kot sedmi.

Tadej Pogačar | Avtor: Profimedia Profimedia

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice