Šport > Kolesarstvo
11157 ogledov

Pri Bori niso navdušeni nad Vismo: Nenehno omenjajo Rogliča

Primož Roglič Profimedia
Športni direktor Bore je prepričan, da bi moral biti Primož Roglič že zgodovina pri Vismi.

V zadnjih mesecih ekipa Jumbo-Visma, zdaj Visma-Lease a bike, s svojim početjem ni ravno navdušila mož, ki vodijo moštvo Bora-hansgrohe. Velik del ima pri tem izsiljen odhod nadarjena Belgijca Ciana Uijtdebroeksa, ki je ob želenem prestopu k Nizozemcem večkrat z besedami očrnil nemško zasedbo in pri tem za sabo podiral mostove, na koncu pa so se pri Bori morali sprijazniti z odškodnino, 20-letnik pa je okrepil že do zdaj najmočnejšo ekipo svetovne serije.

Športni direktor Bore Rolf Aldag je priznal, da mu gredo Nizozemci s svojim početjem še vedno krepko na živce, predvsem športni direktor Merijn Zeeman in prvi mož moštva Richard Plugge, ki še naprej vseskozi omenjata Primoža Rogliča. Ta je uradno z začetkom novega leta postal član nemške ekipe, njegov prestop pa je bil potrjen že oktobra.

"Primoža želijo nekako obdržati na svoji strani, zato mu nenehno namenjajo komplimente. Zanje bi moral biti že zgodovina. Visma, UAE in Ineos so zdaj naši konkurenti," pravi Aldag.

"Izkušnje, ki jih je Primož pridobil pri Vismi, so bile prenešene k nam. To je natančno to, kar smo iskali, saj skupaj z njim delimo isti cilj: zmago na Touru. Primož je k nam v zelo pozitivnem smislu prinesel svoje voditeljske in zmagovalne sposobnosti. Zelo pomembno je, da je prišel tudi njegov trener Marc Lamberts. Slednji pozna vso zgodovino Visme," je za In de Leiderstrui med pripravljalnim kampom svojega moštva izjavil Aldag.

Rolf Aldag | Avtor: Profimedia Profimedia

"Napredujemo, ekipa Visma-Lease a bike pa ostaja na določeni ravni. Na naslednjem Touru bosta na primer v tisti etapi z makadamom manjkala Wout van Aert in Nathan Van Hooydonck. Dokazali so že, da se lahko spopadajo s težavami, mi pa smo prepričani v svoj napredek in to nam daje dodatno samozavest. Verjamemo v svoje sposobnosti, vemo pa tudi, da nam ni potrebno kopirati njihovega početja, čeprav zgodovina govori o tem, da so veliko reči naredili odlično," je razmerje moči med obema moštvoma ocenil Aldag.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • T_rex 09:28 15.januar 2024.

    Ehh nej se zhe 1x vsi skup chimprej sprjaznijo s tem D nkol vech ne bo tko k`j vchash blo a'ne`de 😝🤣🙃

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:15 15.januar 2024.

    Se bojijo za dohodke,ne bo več tako kot je bilo

Sorodne novice