Šport > Kolesarstvo
11914 ogledov

Pri Jumbo-Vismi izbrali ekipo za Vuelto

Primož Roglič Profimedia
Odgovor na to, ali bo Primož Roglič naskakoval tretjo zaporedno zmago na dirki po Španiji.

Pred dnevi je postalo jasno, da na prihajajoči dirki po Španiji ne bo nastopil zmagovalec Toura Tadej Pogačar, še malo pa je bilo potrebno počakati na odločitev pri nizozemski ekipi Jumbo-Visma. Ta se je zdaj dokončno odločila, da bo na Vuelto poslala tudi dvakratnega zmagovalca te preizkušnje in novopečenega olimpijskega prvaka v vožnji na čas. Primož Roglič bo tako še tretjič zapored naskakoval skupni uspeh na španskih cestah.

Zasavec je imel obilico smole na zadnji tritedenski dirki, že v prvih treh etapah Toura je dvakrat padel, drugi ga je stal boja za skupno zmago. Zaradi posledic padca je kasneje odstopil in se po krajšem mirovanju začel pripravljati na nastopa v Tokiu. Na koncu se je v domovino vrnil z zlato kolajno.

"Moji naslednji cilji so nastop v Plouayju, na evropskem in svetovnem prvenstvu ter na jesenskih italijanskih klasikah. Obeta se zanimiv zaključek sezone," je še za konec dodal 22-letnik s Klanca pri Komendi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice