Šport > Kolesarstvo
22061 ogledov

Športni direktor Bore komaj verjame, kaj je napravil Rogličev prihod

Primož Roglič Profimedia
Bernie Eisel ni mogel skrivati navdušenja nad tem, kakšen vpliv ima prihod Rogliča na celotno ekipo.

Zadnje mesece, ko se je kolesarska sezona 2023 tudi uradno končala, je bilo dogajanje v kolesarski karavani vseeno zelo pestro in razburljivo, pa čeprav na sporedu ni bilo nobenih dirk. Za to so poskrbeli nekateri zanimivi kolesarski prestopi ter drama, ki jih je spremljala. A če je kateri kolesarski dogodek še posebej zaznamoval zadnje mesece, je to zagotovo prestop našega kolesarskega asa Primoža Rogliča iz Jumbo-Visme k Bori Hansgrohe.

Že dolgo namreč nismo bili priča tako odmevnemu kolesarskemu prestopu, obenem pa Rogličeveva menjava ekipe praktično premika meje v kolesarskem svetu, saj je bilo vse do Primoževega prestopa praktično nezaslišano, da bi videli v stilu nogometnih prestopov prodajo kolesarja iz ene ekipe v drugo, ko kakšno izmed moštev plača odškodnino za prihod kolesarja, ki ga s prejšnjo ekipo veže še veljavna pogodba. 

A Bori se njena pogumna poteza po besedah športnega direktorja, legendarnega kolesarja Bernharda "Bernieja" Eisela, že obrestuje, saj naj bi Primožev prihod delal čuda za moralo znotraj ekipe. "Definitvno nas je kar dvignilo po njegovem prihodu. Od osebja do kolesarjev, Primož je tisti, ki nas je vse dvignil," je odlično razpoloženje v ekipi po prihodu enega najboljših kolesarjev na svetu v pogovoru za Velo opisal Eisel.

Bernie Eisel | Avtor: Profimedia Profimedia

A čeprav je Rogličev prihod kronski dragulj Borinih nedavnih prestopnih rokov, je Eisel opozoril, da gre ekipa že nekaj časa v pravo smer. "Seveda pa se ne vrti vse samo okoli enega kolesarja. Imamo Daniela Martineza, Aleksandra Vlasova, Jaija Hindleya, skupaj smo sestavili precej impresivno skupino borcev za skupne zmage. Toda vse do Primoževega prihoda so bili kar nekoliko spregledani."

"Ko pogledate to postavo, je vsem jasno, da se od nje lahko pričakuje velike stvari. Vsi vedo, da če bomo Primoža uporabili na dirki Pariz-Nica ali Tirreno-Adriatico (dirki se časovno prekrivata op. p.), da se bodo na drugi dirki morali izkazati vsi ostali. Na ta način se tudi ostali naši kolesarji lahko borijo za zmago. To je Jumbo-Vismi zadnja leta tako dobro uspevalo, da je imela dve ali tri različne možnosti," je Eisel navdušen nad postavo, ki jo je za sezono 2024 uspela sestaviti ekipa Bora-Hansgrohe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 19:50 19.januar 2024.

    Primož je že Jumbo Vismo dvignil iz malo znanega moštva v moštvo, ki se ga vsi bali! Sedaj bo pa isto naredil z Boro! Bora bo kmalu na podijih zamenjal Jumbo Vismo! Nizozemci so s prodajo Rogliča naredili veliko napako! ...prikaži več Napako so delali ze prej, namesto, da bi svoj dragulj čuvali so njegovo mesto dali Vindegardu, ki je samo kolesar za Tour! Sedaj, ko je Primož odšel bi rad videl kako hitro bo Jumbo potonila tja kjer je bila pred prihodom Primoža!!! Konja, ki zmaguje se ne prodaja!!!

Sorodne novice