Šport > Kolesarstvo
2668 ogledov

Tako pomemben dan je danes za Rogliča

Primož Roglič Profimedia
Pri nizozemskem moštvu morajo sprejeti odločitev.

Jumbo-Visma, ki je s Primožem Rogličem osvojila zadnje tri izvedbe španske pentlje, naj bi danes sporočila odločitev o Zasavčevi udeležbi na prihajajoči Vuelti. Ta se bo začela v petek v Utrechtu na Nizozemskem.

Roglič sicer ni nastopal na dirkah vse od odstopa na Touru, ki ga je moral zapustiti zaradi poškodb, te je utrpel že v peti etapi. Slovenski as je nato zobe stiskal še devet etap, vmes pa odločilno v 11. etapi pripomogel k temu, da je Jonas Vingegaard odvzel rumeno majico Tadeju Pogačarju.

Od njegovega odstopa dalje, zgodil se je 17. julija, so se začela ugibanja o Rogličevem nastopu na Vuelti in lovu na četrto zaporedno zmago. Danes naj bi bilo teh ugibanj konec, pri Jumbo-Vismi imajo namreč napovedan sestanek med zdravniško ekipo in vodstvom moštva. Odločitev o Slovenčevem nastopu naj bi bila znana po omenjenem srečanju.

Roglič se je sicer pred kratkim vrnil na kolo. Na vprašanja, če bo nastopil na Vuelti, je nato v zadnjem času odgovarjal, da bo odločitev sprejeta tik pred zdajci.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice