Šport > Kolesarstvo
740 ogledov

V formuli 1 dobil deset dirk, zdaj se bo meril z Matejem Mohoričem

Valtteri Bottas Epa
Na svetovnem prvenstvu v makadamskem kolesarstvu bo nastopil zelo znan obraz.

Matej Mohorič bo danes ob 12. uri krenil v obrambo naslova svetovnega prvaka v makadamskem kolesarstvu. To bo tokrat potekalo v okolici belgijskih mest Halle in Leuven.

Tokrat za največjega favorita sicer velja zdaj že nekdanji svetovni prvak (2023) v cestnem kolesarstvu Mathieu van der Poel, ki je pred dnevi izgubil omenjeno lovoriko v Zürichu proti Tadeju Pogačarju, a je tudi letos osvojil kolajno, bil je bronast. Nizozemec je bil doslej sicer že šestkrat svetovni prvak v ciklokrosu, s prvega SP v makadamskem kolesarstvu, ki je bilo organizirano pred dvema letoma, pa ima prav tako bronasto odličje.

Tudi Mohorič se sicer lahko pohvali z dvema naslovoma s ceste, svetovni prvak je bil v mladinski (2012) in v konkurenci mlajših članov (2013).

S takšnima asoma in preostalimi kolesarji se bo tokrat skušalo pomeriti še eno znano ime, ki pa prihaja iz povsem drugačnega športa. Na SP v makadamskem kolesarstvu bo namreč nastopil tudi Valtteri Bottas, ki je v svoji karieri voznika formule 1 osvojil deset zmag.

Finec je sicer velik ljubitelj kolesarstva, na svetovno prvenstvo pa se je kvalificiral z uspešnim nastopom na aprilski tekmi svetovne serije v Južni Afriki, ko je v svoji kategoriji zasedel šesto mesto, zadnje, ki je še prinašalo preboj na SP.

Bottas je sicer tudi ustanovitelj kolesarske prireditve v Lahtiju, ki poteka na makadamskih cestah, ambasador kolesarske znamke Canyon, njegova partnerica pa je zadnja leta avstralska kolesarka Tiffany Cromwell, ki trenutno v ženski svetovni seriji nastopa za ekipo Canyon–SRAM.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice