Šport > Košarka
233 ogledov

Američan z izkušnjami v ligi prvakov nov član Olimpije

DeVante' Jones Profimedia
Ameriški košarkar Jones je nova okrepitev Cedevite Olimpije.

Ameriški košarkar DeVante' Jones je z enoletno pogodbo nova okrepitev košarkarske ekipe Cedevite Olimpije na položaju organizatorja igre. Jones je pred prihodom v Ljubljano nosil dres francoskega Le Mansa, s katerim je nastopal tudi v ligi prvakov, so sporočili iz ljubljanskega kluba.

Jones se je na mestu organizatorja igre pridružil slovenskemu reprezentantu Alekseju Nikoliću. Z Le Mansom je v prejšnji sezoni v ligi prvakov zaigral na sedmih tekmah, v povprečju pa dosegal 12,3 točke, 4,9 asistence in 2,1 skoka na obračun.

V francoskem državnem prvenstvu je zaigral na 33 tekmah, v 27 minutah, ki jih je v povprečju preživel na parketu, pa v povprečju dosegal 15,9 točke, 5,2 asistence in 2,5 skoka na tekmo. V sezoni 2022/23 je nosil dres ekipe Metropolitans 92. Študentska leta je pred tem preživel v dresu Coastal Caroline Chantilicleers ter Michigan Wolverines.

DeVante' Jones | Avtor: Profimedia Profimedia

"Jones je pravi ekipni igralec, ki je v vsaki sezoni pokazal napredek. Želimo, da z njim pridobimo na intenzivnosti in energiji, ki ju bomo potrebovali v bojih v obeh mednarodnih tekmovanjih. Ob dejstvu, da se zelo dobro znajde tudi v igri v obrambi, nam bo v veliko pomoč na obeh straneh igrišča. Z njim smo zaključili s sestavo ekipe na zunanjih igralnih položajih," je ob podpisu pogodbe z Jonesom povedal Chechu Mulero, športni direktor Cedevite Olimpije.

"Navdušen sem ob dejstvu, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji. Zame je to velik korak in skozi celotno sezono bo velik poudarek na zmagovanju. Najbolj pomembno je, da se v novi sezoni dobro ujamemo s soigralci, trenerji in navijači. Komaj čakam, da začnemo s pripravami, in da lahko ekipi dam vse, česar sem sposoben,” pa je ob podpisu pogodbe z ljubljanskim klubom dejal Jones.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.