Šport > Košarka
2791 ogledov

Dallas tik pred začetkom sezone odpustil enega svojih igralcev

A.J. Lawson Profimedia
Dallas Mavericks so prekinili pogodbo z branilcem A.J. Lawsonom.

Potem ko so Dallas Mavericks nedavno podpisali novo pogodbo z veteranom Markieffom Morrisom, je hitro postalo jasno, da bo vodja slačilnice zagotovo del 15-članskega kadra za novo sezono ter da morajo Mavs narediti prostor za novega (starega) košarkarja.

Dan po prvi tekmi predsezone je tako postal žrtev Morrisovega prihoda A.J. Lawson, ki se po dveh letih igranja za Dallas poslavlja od dresa Mavericks. Lawson je na pripravljalni tekmi ob porazu proti Memphis Grizzlies s 116:121 dobil 20 minut, tekom katerih je prispeval 8 točk, 3 skoke in dve asistenci.

Tekom svoje kariere pri Dallasu je sicer za Mavericke v dveh sezonah nastopil na 56 tekmah rednega dela ter 10 tekmah v končnici, povprečno pa je na tekmo prispeval 3,4 točke in 1,2 skoka v približno 7,5 minutah. Pred prihodom v Dallas je bil še član Atlante Hawks in Minnesote Timberwolves, a je vsega skupaj v NBA zbral le slabi dve minuti v dresu Minnesote.

Svojo prvo pravo priložnost je tako dočakal šele pri Dallasu, kjer so mu sprva ponudli dvosmerno pogodbo (da je igral predvsem za njihovo razvojno ekipo Texans Legends), letos spomladi pa so mu spremenili pogodbo v navadno štiriletno pogodbo, a je po mnogih poletnih okrepitveh očitno postal višek.

"A.J. je bil odličen za nas. Želimo mu vse najboljše v prihodnosti. Ko pogledate njegove atletske sposobnosti ter koliko je napredoval ... Vedno je naredil, karkoli smo zahtevali. Naredil je res velik preskok, kar se njegove igre tiče. Toda ko pogledate številke, je vodstvo moralo sprejeti odločitev," je slovo od svojega košarkarja pokomentiral trener Jason Kidd.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 15:54 09.oktober 2024.

    Kdaj bo avtor prispevka odpuščen..Sicer bo stalno smetil na tem portalu s Dončičem in Dallasom.