Šport > Košarka
22388 ogledov

Dončića pod drobnogled vzeli slovenski strokovnjaki

Luka Dončić Profimedia
O nastopu Luke Dončića na prihajajočih olimpijskih kvalifikacijah bo odločalo slovensko zdravniško osebje.

Slovenska košarkarska reprezentanca je sinočnjim porazom na obračunu z Litvo, na katerem je prvič v slovenskih barvah zaigral naturalizirani ameriški košarkar Josh Nebo, odprla pripravljalno obdobje pred prihajajočimi olimpijskimi kvalifikacijami. 

Selektor Aleksander Sekulić na prvem od dveh obračunov z Litvo, s katero se bo Slovenija znova pomerila že v torek ob 18. uri v Stožicah, ni mogel računati na prvega zvezdnika reprezentance Luko Dončića.

Košarkar teksaškega moštva Dallas Mavericks se je pred dnevi vrnil v domovino, potem ko je moral s svojo ekipo v finalu lige NBA po petih tekmah priznati premoč Boston Celtics.

Luka Dončić Pristal v Ljubljani Šport Luka že v Sloveniji, to sledi pred odločitvijo o igranju za reprezentanco

Dončićev nastop v olimpijskih kvalifikacijah je za zdaj še pod vprašajem, saj je 25-letnik v zaključku sezone onkraj luže nakopičil celo vrsto poškodb. Najbolj zaskrbljujoče je stanje njegovega kolena, o katerem bo zdaj presojala slovenska zdravniška stroka.

Če bo Dončić fizično nared, bo reprezentanci priskočil na pomoč v lovu na olimpijsko vozovnico, za katero se bodo od potegovali od 2. do 7. julija v dvorani Miru in prijateljstva v Pireju.

Mark Cuban Prenos moči Šport Kljub drugačnim zagotovilom velika sprememba za Dončića

Po besedah generalnega menedžerja Dallas Mavericks Nica Harrisona je igranje za reprezentanco ena izmed Dončićevih največjih radosti, zato ne dvomi, da bo mladi košarkar napel vse sile za nastop v kvalifikacijah.

Dončić se je z vprašanji na temo reprezentance srečal že takoj po koncu NBA finala. "Ne želim govoriti o tem, kaj sledi. Čakajo me odločitve. Poskušam si povrniti zdravje," je skopo odvrnil novinarjem.

košarka Slovenija - Grčija | Avtor: Saša Despot Saša Despot

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Rim 16:26 24.junij 2024.

    Najprej res popolna ozdravitev, sicer grozi upad kariere ali zaradi poškodb ali zaradi zmanjšanih fizičnih zmožnosti. Zdravje je vseeno vedno prvo.

  • ico8 12:54 24.junij 2024.

    Endic, propala guzica, veckrat je glavni v „Cajtngih“ kot ti, prodani ruskosrpski klopotec!

  • Ender3 11:12 24.junij 2024.

    Še ne bodo prenehali z njim polnit medije.