Šport > Košarka
60940 ogledov

Kljub drugačnim zagotovilom velika sprememba za Dončića

Mark Cuban Profimedia
Vodstvo ekipe Dallas Mavericks je degradiralo nekdanjega večinskega lastnika.

Mark Cuban po prodaji večinskega deleža ekipe Dallas Mavericks, katere član je tudi slovenski superzvezdnik Luka Dončić, ni več direktor košarkarskih operacij teksaškega moštva, poroča ESPN.

Ameriški poslovnež je s prodajo večinskega deleža družini Adelson pridobil 3,5 milijarde zelencev, sam pa je obdržal manjšinski delež. Družina Adelson je z omenjeno vsoto postala 57-odstotni lastnik kluba, ki se je še nedavno potegoval za drugi naslov prvaka v zgodovini franšize. Žal so morali Dončić in druščina po petih tekmah priznati premoč favoriziranim Boston Celtics.

Luka Dončić Pristal v Ljubljani Šport Luka že v Sloveniji, to sledi pred odločitvijo o igranju za reprezentanco

Mark Cuban | Avtor: Profimedia Profimedia
Cuban je imel po oceni Forbesa pred prodajo v lasti 84-odstotni delež ekipe Dallas Mavericks, s prodajo družini Adelson pa se je njegov delež zmanjšal na 27 odstotkov. Ob prodaji je svoje zveste zaposlene nagradil z razdelitvijo bonusov v skupni vrednosti 35 milijonov ameriških dolarjev.

Cuban je kljub prodaji večinskega deleža obdržal nadzor nad vsemi pomembnejšimi košarkarskimi operacijami, kljub drugačnim zagotovilom pa odtlej temu ne bo več tako. Njegov položaj je namreč zasedel Patrick Dumont, ki je po navedbah ESPN-ovega novinarja Tima MacMahona s tem postal nekakšen vodja ekipe.

Sprva je veljalo, da bo Cuban še naprej bdel nad vsemi košarkarskimi odločitvami, medtem ko naj bi Adelsonovi in Dumont sooblikovali poslovno strategijo, del katere naj bi bila tudi izgradnja nove dvorane, kar je bila Cubanova dolgoletna želja. Kot navaja ESPN, bo generalni menedžer ekipe Nico Harrison odslej namesto Cubanu odgovarjal neposredno Dumontu.

Cubanovo mnenje bo po predvidevanjih še naprej imelo precejšnjo veljavo v Dallasu, vendar pa 65-letnik ne bo več imel glavne besede pri nakupih, menjavah in izboru igralcev na NBA draftu.

Slovenska košarkarska reprezentanca Pogled iz kluba Šport To si generalni menedžer Dallasa misli o Lukovem igranju za reprezentanco

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • ico8 16:24 24.junij 2024.

    Aha, se ze pripravlja! Ce bomo izgubili, bo kriv Doncic, ce bo pa zmaga, bo pa zmagovalna ekipa! Poslal bi vas v tri krasne in si privoscil krvavo zasluzen dopust!

  • jakec1575 20:05 23.junij 2024.

    morda je to za doncica celo bolje

  • Rim 19:06 23.junij 2024.

    To je velika sprememba za Cubana. Ne pa tako pomembna in direktna za Dončiča.