Šport > Košarka
8298 ogledov

Legendarno franšizo prevzema Dončićev dober prijatelj

JJ Reddick Profimedia
Slovita košarkarska franšiza iz mesta angelov bo izhod iz krize iskala pod taktirko dokaj neizkušenega J.J.-ja Redicka.

Nekdanji košarkar J.J. Redick, ki je pozneje postal svetovalec, bo postal novi trener severnoameriške košarkarske franšize iz Kalifornije Los Angeles Lakers, je v četrtek objavilo več medijev, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Devetintridesetletni Redick, ki je stkal zelo dobre odnose s prvim zvezdnikom jezernikov LeBronom Jamesom, se je prejšnji konec tedna srečal z vodstvom Lakersov, ki so mu ponudili mesto glavnega stratega moštva v severnoameriški košarkarski ligi NBA, je objavilo več medijev, vključno z The Athletic in ESPN, kjer dela kot svetovalec.

J.J. Redick ima bogato 15-letno kariero v ligi NBA, ki se razteza od 2006 do 2021, vendar nima izkušenj z opravljanjem trenerskega poklica. V aktivni karieri je igral pri Orlandu, Milwaukeeju, Los Angeles Clippers, Philadelphii, New Orleansu in Dallasu.

Luka Dončić Udaril po Luki Šport Ameriški športni as: "Luka je najslabši zvezdnik, kar sem jih kdaj videl!"

Za medijsko mrežo ESPN, ki ima zakupljene pravice za prenose tekem lige NBA, dela kot svetovalec od leta 2021. Letos je zaslovel kot avtor podcasta z Jamesom, ki je pri jezernikih že vse od leta 2018.

Za Lakers je nova razočaranj polna sezona. Prebili so se v končnico, a nato že v prvem krogu izgubili proti lanskim prvakom iz Denverja. Prva žrtev neuspešne sezone je bil trener Darvin Ham, skupaj z njim pa so se poslovili tudi vse člani njegove trenerske ekipe.

Luka Dončić in Jaylen Brown Prve besede Šport Neverjetno, kaj je MVP Jaylen Brown nemudoma po zmagi rekel Luki

Ham je imel leta 2022, ko je prevzel zvezdniško ekipo Lakers, sila smele načrte. Za cilj so si zastavili naskok na sam vrh, s prvim zvezdnikom Jamesom so namreč pogledovali proti rekordnemu 18. naslovu v ligi NBA.

Načrti so se razblinili, rekordni 18. naslov šampionov lige NBA je letos pripadel franšizi iz Bostona Celtics, ki je v velikem finalu razblinila sanje o prvem naslovu tudi slovenskemu zvezdniku v ligi NBA. Luka Dončić in Dallas Mavericks so v finalu doživeli poraz, Boston pa je slavil s 4:1 v zmagah.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • albert 11:12 21.junij 2024.

    Dončičev prijatelj? Nedolgo nazaj je kritiziral Luko.