Šport > Košarka
30263 ogledov

Kiddov pomočnik podal mnenje, ali bo Luka igral za reprezentanco

Slovenska košarkarska reprezentanca Profimedia
Dončić naj bi odločitev o nastopu v olimpijskih kvalifikacijah sprejel v prihodnjih dneh, a po mnenju Marka Miliča ni dvoma, da ne bi Luka v Pireju pomagal svojim reprezentančnim soigralcem.

Slovenski košarkarski as Luka Dončić je z Dallas Mavericks v finalu severnoameriške lige NBA izgubil proti Boston Celtics z 1:4 v zmagah. Petindvajsetletni Ljubljančan je tako zaključil svojo klubsko sezono, o bližnji prihodnosti ter nastopu za Slovenijo v kvalifikacijah za olimpijske igre pa se še ni želel izjasniti.

"Zdaj res ne bi rad govoril o tem, kaj prihaja kot naslednje. Moram sprejeti nekaj odločitev in se malce pozdraviti. Čez nekaj dni imamo vse zaključne pogovore, takrat vam bom dal odgovor," je na novinarski konferenci po peti tekmi finala na vprašanje o nastopu za Slovenijo v kvalifikacijah za olimpijske igre dejal Dončić.

Luka Dončić in Marko Milič | Avtor: Twitter/Dallas Mavericks Twitter/Dallas Mavericks
Slovenijo sicer kvalifikacije čakajo med 2. in 7. julijem v Grčiji, na seznamu selektorja Aleksandra Sekulića pa je tudi Luka Dončić, katerega nastop je tako še naprej pod velikim vprašajem. A vsaj po mnenju legendarnega Marka Miliča, se bo Luka po nekajdnevnem premoru odzval na klic domovine.

"Poznamo ga – prišel bo domov, tri dni bo v Ljubljani, malo bo skočil na Krk, potem pa bo že klical svoje prijatelje v reprezentanci, da bi se jim pridružil," je v pogovoru z Mojco Breskvar za Val 202 svoje mnenje podal pomočnik trenerja pri Dallas Mavericks, Marko Milič.

"Igranje za reprezentanco mu veliko pomeni, tu so njegovi prijatelji, s katerimi je praktično 'gor rasel'. Njemu to ni obveznost, ampak nekakšno poletno počitniško druženje. Verjamem, da bo spet prišel, če res ne bo kakšnega negativnega presenečenja v povezavi z njegovim zdravjem," je prvi Slovenec v NBA zaključil temo Lukovega igranja za reprezentanco na prihajajočem kvalifikacijskem turnirju.

Celoten intervju z legendarnim Marko Miličem si lahko preberete TUKAJ.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • Ender3 11:12 19.junij 2024.

    Ma koga hebe, z ali brez v reprezentanci ne bo neke dodane vrednosti v skupni učinkovitosti reprezentance.

Sorodne novice