Šport > Košarka
7557 ogledov

Tako se je Brunson postavil v bran Luki Dončiću: "To je nepošteno!"

Luka Dončić Jalen Brunson Profimedia
Jalen Brunson je prepričan, da kritike na Dončićev račun niso upravičene.

Potem ko je v svoji zadnji sezoni pri Dallas Mavericks naravnost eksplodiral, so mnogi pričakovali, da bo Jalen Brunson skupaj z Luko Dončićem na branilskih pozicijah tvoril prihodnost franšize ter da so Mavs našli svoj branilski par prihodnosti. Toda pri Dallasu so dolgo odlašali z novo pogodbo za Brunsona, sprva so mu tudi ponudili dosti manj od pričakovanj in mladi organizator igre se je odločil, da se pridruži ekipi New York Knicks, kjer je njegov oče eden izmed trenerjev.

V velikem jabolku je Brunson še napredoval in postal pravi NBA zvezdnik, medtem ko se Dallasu še danes verjetno kolca, kako neumno so skozi prste spustili enega najboljših igralcev lige. Brunsona se je letos omenjalo celo med kandidati za naziv MVP, svoje New York Knicks pa je popeljal vse do konferenčnega polfinala, kjer so na koncu po seriji poškodb praktično vseh nosilcev šele po sedmih tekmah priznali premoč Indiani Pacers.

Jalen Brunson | Avtor: Profimedia Profimedia

A čeprav je njegova sezona že končana, veliki Lukov prijatelj pozorno spremlja letošnji finale končnice in je naravnost zgrožen, pod kakšnim plazom kritik se je po zaostanku z 0:3 znašel njegov nekdanji soigralec, potem ko je celotno ekipo praktično lastnoročno popeljal v veliki finale.

Luka je bil tudi v finalu na prvih dveh tekmah nesporno najboljši igralec serije, a preprosto ni imel dovolj pomoči soigralcev, da bi iz Bostona pripeljal vsaj eno zmago, medtem ko je povsem solidno tekmo igral tudi na tretji tekmi, dokler ni z nespametno šesto osebno napako predčasno zapustil igrišča. Od te poteze dalje ameriški mediji kar tekmujejo, kdo bo bolj kritiziral Luko, njegovo obrambo in pritoževanje pri sodnikih. Nekateri so ga celo izpostavili kot glavnega krivca, zakaj bo Boston verjetno osvojil naslov.

"Mislim, da je to nepošteno. Tekom sezone in v seriji se dogajajo določene stvari, ki jih ljudje ne vidijo. Nočem iskati izgovora v poškodbi, toda dejstvo je, da je ves potolčen. To je prvo dejstvo," je opozoril Brunson.

"So tudi situacije, ko sodniki sodijo stvari, ki jih na drugi strani ne dosodijo. Odločitve pri osebnih napakah so lahko zelo subjektivne. Seveda si želite, da se ne bi pritoževal zaradi teh odločitev. Je v zelo težki situaciji, saj je vse skupaj zelo čustveno. Gre za čustveno igro. Vsi pričakujejo, da si odrasel moški, da se temu primerno tudi vedeš. A gre za zelo čustveno stvar. Za stvar, za katero se vsi v tej ligi trudimo. Da dobiš takšno priložnost, kot je igrati v finalu. In včasih te čustva premagajo," je v bran svojemu prijatelju v pogovoru s Taylor Brooks stopil Brunson.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice