Šport > Košarka
8117 ogledov

Konec ugibanj, ali bo Nikola Jokić igral na olimpijskih igrah

Luka Dončić Nikola Jokić Profimedia
Med potniki Srbije na OI v Francijo tudi Nikola Jokić.

Selektor košarkarske reprezentance Srbije Svetislav Pešić je objavil seznam igralcev za nastop na olimpijskih igrah v Srbiji, na njem pa je tudi trikratni najkoristnejši igralec lige NBA Nikola Jokić, ki naj bi mu po pisanju srbskih medijev danes selektorju potrdil svoj nastop..

Na seznamu je tako 16 igralcev - Vasilije Micić, Aleksej Pokuševski, Bogdan Bogdanović, Nikola Jović, Nikola Jokić, Vladimir Lučić, Marko Gudurić, Vanja Marinković, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev, Nikola Milutinov, Dušan Ristić, Aleksa Avramović, Ognjen Jaramaz, Dejan Davidovac in Uroš Plavšić.

Srbska izbrana vrsta se bo zbrala 24. junija, v pripravah pa bo odigrala šest prijateljskih tekem. Uvodni dve proti Nizozemski in Turčiji bosta za zaprtimi vrati, 12. julija bo igrala s Francijo v Lyonu, na turnirju v Abu Dabiju se bo merila z Avstralijo in ZDA, 21. julija pa jo v Beogradu čaka še Japonska.

Srbija, ki si je nastop na olimpijskih igrah že zagotovila, bo v Franciji na OI igrala v Lillu v skupini z ZDA, Južnim Sudanom in zmagovalcem kvalifikacijskega turnirja v Portoriku.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 21:34 10.junij 2024.

    To bo kaj videti. Jokić je Joker in garant njihovega uspeha. Zadnje EU prvenstvo je bil fiasko, ki ga ne bodo ponovili..

Sorodne novice