Šport > Košarka
20840 ogledov

Noro, koga je Luka okrivil za poraz, Kidd nemudoma nasprotoval

Luka Dončić Epa
Luka Dončić je ob še drugem porazu Dallasa v Bostonu prst uperil vase, a se njegov trener z njegovim mnenjem ni strinjal.

Košarkarji Boston Celtics so na drugi tekmi finala severnoameriške lige NBA s 105:98 dosegli še drugo zmago proti Dallas Mavericks. Za goste iz Teksasa je trojni dvojček z 32 točkami, 11 skoki in 11 podajami dosegel Luka Dončić, kar pa je bilo premalo ob ekipno razpoloženi domači vrsti.

Dallas je sicer s strelsko razpoloženim 25-letnim slovenskim asom na začetku tekme narekoval tempo. Dončić, ki je pred tekmo bil pod vprašajem zaradi več poškodb,  je tekmo začel strelsko vroč in v prvem polčasu dosegel kar 23 točk. Na drugi strani Boston ni bil pri metu kot na prvi tekmi. Domačini so zgrešili prvih osem poskusov za tri točke, v igri v napadu jih je držal predvsem izjemni Jrue Holiday, ki pa je večino točk dosegel s prodori in iz hitrih protinapadov.

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa

Odločilna je bil tretja četrtina, v kateri so si domačini po bolj ali manj izenačenih pol ure igre v nekaj minutah z nizom 10:0 priigrali vodstvo z dvomestnim številom točk. Tega v nadaljevanju niso več izpustili iz rok kljub najboljšim poskusom Dončića. V drugem polčasu je namreč Boston nad Dončićem okrepil obrambo, velikokrat ga je podvajal, pri Dallasu pa se ni našel drugi v napadu razpoložen košarkar. Kyrie Irving je sicer dosegel 16 točk, a ob manj kot 40-odstotnem metu iz igre.

Tako je manjkal še kak razigran igralec Dallasa, ki bi lahko ob večji obrambni osredotočenosti Bostona zadel z razdalje. Irving, P.J. Washington, Derrick Jones in Josh Green so tako zadeli le enega od 14 poskusov za tri točke. Tudi sicer gostje niso izkoriščali svojih priložnosti, zgrešili so kar osem od 24 prostih metov (Luka 4 od 8), izgubili pa so tudi 15 žog (Boston jih je 10), od tega Dončić osem.

Ravno izgubljene žoge in zgrešeni prosti meti so bili po Dončićevem mnenju jeziček na tehtnici, tako da je po tekmi uperil prst vase, ko je izpostavil glavnega krivca za poraz. "Tekmo smo izgubili zaradi mojih izgubljenih žog in zgrešenih prostih metov. V teh dveh kategorijah moram biti dosti boljši," je ocenil na novinarski konferenci in dodal, da bo Dallas v nadaljevanju serije moral biti bolj uspešen napadalno. "Na koncu dneva moramo biti bolj uspešni pri metu, če želimo zmagati."

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa

Ko pa je komentarje svojega varovanca slišal glavni trener Dallasa Jason Kidd, je ta nemudoma ovrgel Lukove besede o glavnem krivcu za poraz: "Seveda krivda ne leži na njegovih ramenih. Zmagujemo kot ekipa in tudi izgubljamo kot ekipa.  Preprosto moramo najti še nekoga, ki bo zadeval poleg Luke in Kaija," je glavni razlog za neuspeh izpostavil Dončićev trener.

Serija med letošnjima finalistoma lige NBA se sedaj seli v Dallas, kjer bo tretja tekma na sporedu v noči s srede na četrtek, z začetkom ob 2.30 po slovenskem času.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • crniovcar 20:00 10.junij 2024.

    Luka z Dalasom ne bo nikoli osvojil prstan !!!!!Seveda navijam zanj!

  • Avatar Zoran
    StarMačk 19:44 10.junij 2024.

    Lukovo prevzemanjem odgovornosti za poraze ekipe postaja že pravi mazohizem, dejstvo pa je, da bi odgovornost za prvi dve slabo odigrani tekmi finala morali prevzeti vsi ostali košarkarji Dallasa, ne pa Luka!

Sorodne novice