Šport > Košarka
27508 ogledov

Izjave nekdanjega člana Mavsov razburile Dončića: "Kako bi on to vedel?"

Dončić Profimedia
Luka Dončić je kategorično zavrnil navedbe, da naj bi bil v slabih odnosih z nekdanjim soigralcem Kristapsom Porzingisom.

Ena izmed zanimivejših zgodb prihajajočega finala v severnoameriški košarkarski ligi NBA med moštvoma Dallas Maverisks in Boston Celtics bo tudi obračun Kristapsa Porzingisa proti nekdanji ekipi. Porzingis, center Bostona, si je od leta 2019 do 2022 delil slačilnico z Lukom Dončićem.

O odnosu med Dončićem in Porzingisom je bilo takrat prelitega ogromno črnila, še zlasti v luči rezultatskega neuspeha, saj Dallas z združitvijo dveh superzvezdnikov ni dosegel želenega učinka ali izpolnil zastavljenega cilja. 

V medijih so se vseskozi pojavljale špekulacije o domnevnih nesoglasjih in razprtijah med obema košarkarjema in čeprav sta oba vztrajno zatrjevala, da je z njunim odnosom vse v najlepšem redu, je Latvijec kasneje vendarle priznal, da je bila med njima prisotna napetost, za kar je v veliki meri okrivil takratno vodstvo.

Dončić Mož odločitve Šport Slab obet za Dallas: "Če se to zgodi, bo Boston postal prvak"

Odnos med nekdanjima soigralcema se je znova znašel na tapeti pred prihajajočim finalom, v katerem se bo Boston potegoval za rekordno 18. zvezdico, Dallas pa za drugo.

Če bi Dallasu uspelo osvojiti šampionski prstan, bi se Dončić v tem pogledu postavil ob bok Dirku Nowitzkemu, še eni legendi evropske košarkarske šole, ki je Mavse vodil do naslova v sezoni 2010/2011. Takrat je Dallas tudi zadnjič igral v finalu lige NBA.

dončić porzingis | Avtor: Instagram Instagram
Kakšno dobrodošlico bodo Porzingisu ob vrnitvi v Dallas pripravili navijači in kako na nekdanjega soigralca gleda slovenski košarkar, je v podkastu Run It Back analiziral nekdanji član Mavsov Chandler Parsons.

"Da slučajno ne bo kakšne pomote, v Dallasu ne marajo Porzingisa. Luka ni maral igrati z njima, med njima je dejansko prisotna napetost. KP naj se pripravi na žvižge," je napovedal Chandler, ki je za teksaško moštvo igral od leta 2014 do 2016.

Nepoučene izjave nekdanjega NBA-jevca so botrovale takojšnji reakciji slovenskega asa, ki je kategorično zavrnil namigovanja o slabem odnosu s Porzingisom.

"Vidite, zato ne poslušam podkastov, ker ljudje preprosto nimajo pojma. S Chandlerjem Parsonsom sem govoril morda dvakrat v življenju. Kako bi on to vedel?" je bil jasen 25-letnik. "S KP-jem sva v dobrih odnosih. Ne vem, zakaj ljudje trdijo nasprotno," je dodal.

Finale lige NBA se začne v noči na petek. Morebitna sedma tekma bo na sporedu 23. junija. Uvodna dva obračuna bo gostil bostonski TD Garden, nato se bo serija za dve tekmi preselila v American Airlines Center. Peta tekma je predvidena v Bostonu, šesta v Dallasu, na morebitni sedmi pa bodo prednost domačega terena uživali kelti.

Kristaps Porzingis Luka Dončić Mavs Jazz | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 09:41 05.junij 2024.

    Zadnja 7. tekma,če pride do nje,bi morala biti na nevtralnem terenu!!!