Šport > Košarka
7818 ogledov

Luka Dončić je kot Mike Tyson v najboljših letih

Dončić Epa
Znanega športnega analitika način igre Luke Dončića spominja na Mika Tysona v njegovih najboljših letih.

Medtem ko slovenski košarkarski navdušenci nestrpno pričakujemo noč iz četrtka na petek, ko bo naš Luka Dončić prvič zaigral v velikem finalu lige NBA, pa je v Ameriki med nekaterimi športnimi strokovnjaki še vedno ena glavnih tem Lukova neverjetna predstava z zadnje tekme proti Minnesoti Timberwolves.

Resda je imel Luka številne tekme, ko je presegel številke s pete tekme med Minnesoto in Dallasom, na kateri je zbral 36 točk, 10 skokov, 5 asistenc in dve ukradeni žogi, a bolj navdušuje način, kako je že na začetku tekme ubil vso voljo in duh košarkarjem Timberwolves. Luka je namreč že v prvi četrtini dosegel 20 točk, več kot celotna ekipa Minnesote skupaj, svoji ekipi pa priigral neulovljivo prednost, tako da je bila tekma odločena že po prvih 12 minutah igre. Športni analitik Emmanuel Acho ga je po tej predstavi v oddaji Speak za Fox Sports označil celo za Mika Tysona (iz njegovih najboljših let) košarke.

Mike Tyson | Avtor: Profimedia Profimedia

"Luka je zame Mike Tyson iz njegovih najboljših let. Ima sposobnost, da te nokavtira, še preden sploh prideš do druge runde. Spomnimo se, kaj se je zgodilo. Luka je v prvi četrtini sam zbral več točk, kot celotna ekipa Minnesote. Tekme je bilo konec, še preden se je začela. Luka vam lahko, tako kot Tyson, zada zaključni udarec in pospravi tekmo," je bil navdušen nekdanji igralec ameriškega nogometa, ki si po končani aktivni karieri služi kruh kot eden najbolj spoštovanih Fox-ovih športnih strokovnjakov.

"Poglejmo si še malo zgodovine. Konferenčno polfinale leta 2022, Phoenix Suns proti Dallas Mavericks. Tekma številka sedem. Luka je imel ob polčasu 27 točk, Phoenix Suns so imeli skupaj 27 točk. Tekme je bilo konec, še preden se je začela. Luka ima namreč tisto težko desnico, kot Tyson, in vas lahko nokavtira, še preden se zaveste, da ste se sploh znašli v dvoboju," je nadaljeval Acho, preden je zaključil, kdo je zanj najboljši igralec finalne serije, saj so ga pred njegovim monologom namreč vprašali, kateri par bi imel raje, Luko in Kyrieja Irvinga, ali Jaysona Tatuma in Jaylena Browna.

Emmanuel Acho | Avtor: Twitter Twitter

"Samo en igralec v finalni seriji je tega sposoben. To ni Tatum, to ni Brown in to ni Kyrie. To je Luka! Zato sam vzamem košarkarja, ki lahko odloči tekmo, še preden se ta začne. Ki mu to lahko uspe na odločilni sedmi tekmi konferenčnega polfinala! Ki mu to lahko uspe na tekmi konferenčnega finala, ki te lahko popelje v tvoj prvi NBA finale. Dajte mi človeka, ki vas kot Tyson v najboljših letih lahko dokonča, še preden slišite odmev zvonca. Zato izberem Luko in zato izberem par Luka-Kyrie," je zaključil Acho.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice