Šport > Košarka
13498 ogledov

Dobra novica za Dallas pred petim obračunom z Volkovi

Dereck Lively II Profimedia
Pri Dallasu so objavili status zelo pomembnega člana zasedbe.

Odlični novinec Dereck Lively II. je zaradi težav z vratom moral izpustiti četrto tekmo finala zahodne konference med ekipama Dallas Mavericks in Minnesota Timberwolves. Dvajsetletnik je na tretjem dvoboju prejel dva udarca s kolenom s strani Karla-Anthonyja Townsa, prvega na najbolj boleče mesto, drugega nekaj minut kasneje v glavo. Po njem je nekaj časa obležal na tleh, nato pa omotičen ob pomoči soigralcev zapustil parket.

Odsotnost Livelyja se je na četrtem dvoboju še kako poznala. Košarkarja, ki je v kategoriji +/- (razmerje med danimi in prejetimi koši, ko je posameznik na igrišču) najboljši igralec serije s +22, so Mavericks pogrešali predvsem v igri v obrambi, ob lob podajah, ki jih deli Luka Dončić, pa je izostal učinek novinca tudi v napadu.

Dereck Lively | Avtor: Profimedia Profimedia

Lively je tudi odličen v igri, ko na slovenskega zvezdnika kreneta dva obrambna košarkarja, saj se Dončić ponavadi hitro znebi žoge in velikokrat s podajo poišče centra, ki se giblje proti obroču. Lively je v igri štirih proti trem nato praviloma žogo uspešno oddajal do prostih košarkarjev, tudi sam pa je znal kreniti na koš in zaključiti. V tem elementu igre se znajde precej bolje kot center prve peterke Daniel Gafford.

Trener Dallasa je skušal Livelyja nadometiti z Dwightom Powellom, ki pa po mesecih neigranja ni dorasel tekmecem, in Maxijem Kleberjem, ki se mu je še poznala odsotnost zaradi poškodbe.

V Dallasu so tako z nestrpnostjo čakali na zdravstveni status 'rookieja' pred petim dvobojem, ki bo po slovenskem času na sporedu ponoči (začel se bo ob 2.30 zjutraj). Njegov status se je nekoliko izboljšal in je zdaj vpršaljiv, kar najverjetneje pomeni, da bo Lively že nared za tekmo v Minneapolisu.

 

Komentarjev 2
  • Avatar Pantani2
    Pantani2 09:26 30.maj 2024.

    Super,še Irving doda svoje in so v finalu!!!

Sorodne novice