Šport > Košarka
1611 ogledov

Pri Dallasu si lahko vsaj malo oddahnejo, najbolj črn scenarij se ni uresničil

Dereck Lively II Profimedia
Odlični center Dallasa jo je odnesel brez hujših poškodb.

Dallas Mavericks so v domači dvorani dobili tretjo tekmo finala zahodne konference proti Minnesoti Timberwolves in tako v seriji povedli že s 3:0, a so navijači Maverickov po tekmi vseeno imeli tudi razlog za skrb.

Tekmo je namreč predčasno zapustil odlični center Dallasa Dereck Lively II, potem ko je na prvi pogled utrpel grozljivo poškodbo vratu po trku z zvezdnikom Minnesote Karlom-Anthonyjem Townsom, ki je Dallasovega novinca z vso silo zadel s kolenom naravnost v glavo.

Lively, ki kljub svoji mladosti in pomanjkanju izkušenj velja za enega najpomembnejših členov Dallasa v letošnji izjemni sezoni, je s pomočjo soigralcev in zdravniškega osebja nemudoma zapustil tekmo in se odpravil v bolnišnico na pregled vratu.

Glede na grozljive posnetke trka so se mnogi bali najhujšega, da je Lively utrpel hujšo poškodbo in že zaključil sezono, a so tekom dneva iz Dallasa vendarle prišle vzpodbudne informacije.

Dobro obveščeni novinar Adrian Wojnarowski se je tako že oglasil, da se najbolj temne slutnje niso uresničile, saj so testi pokazali, da Lively ni utrpel hujše poškodbe vratu, a da je njegov nastop na četrti tekmi serije (v noči na sredo) vseeno vprašljiv.

Oglasil se je tudi Brad Townsend, kateremu naj bi priče razkrile, da se je Lively že vrnil v trening poslopje Maverickov, a da se je premikal precej previdno, kot nekdo, ki zagotovo ne bo nastopil na naslednji tekmi. A že to, da ni več v bolnišnici na pregledih in se je že pridružil ekipi, je zagotovo dober znak.

Lively sicer kot novinec naravnost blesti v letošnji sezoni in še posebej v obrambi, kjer je eden najpomembnejših igralcev Dallasa, njegova morebitna daljša odsotnost pa bi bila zelo hud udarec za glavnega trenerja Jasona Kidda, ki že tako ne more računati na poškodovanega centra Maxija Kleberja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 21:49 27.maj 2024.

    Kdaj se bomo bralci oddahnili od avtorjev, ki so obsedeni s pisanjem o Dončiću..

Sorodne novice