Šport > Košarka
3765 ogledov

Zvezdnik Minnesote ni obupal: "Še vedno menim, da nas ne morejo izločiti!"

Anthony Edwards Profimedia Anthony Edwards.
Danes zvečer bi po četrtem dvoboju Dallasa in Minnesote že lahko dobili drugega udeleženca velikega finala lige NBA. V ospredju bosta Luka Dončić in Anthony Edwards.

V noči na sredo po srednjeevropskem času bodo Dallas Mavericks na četrti tekmi finala zahodne konference gostili Minnesota Timberwolves. Luka Dončić in kolegi bi z zmago že potrdili uvrstitev v veliki finale lige NBA, kjer jih čakajo Boston Celtics.

Dallas je do vseh treh zmag v seriji proti Minnesoti prišel po boljši igri v odločilnih zadnjih minutah, potem ko so bila vsa srečanja zelo izenačena. Toda Dončić in in Kyrie Irving sta pokazala vse svoje mojstrstvo in izkušnje, da sta Dallas pripeljala na prag finala.

Največji zvezdnik Minnesote je 22-letni Anthony Edwards. Gre za svojevrstnega mladeniča, ki kar poka od samozavesti. Ameriški mediji so ga po odličnih predstavah proti Phoenix Suns in Denver Nuggets, ko je bil najbolj zaslužen za zgodnji dopust Kevina Duranta in Nikole Jokića, krstili za naslednika Michaela Jordana

V pomanjkanju vrhunskih mladih ameriških igralcev gre takšne primerjave morda razumeti, toda Edwards je na eni od novinarskih konferenc dejal, da so takšne primerjave nesmiselne in da še zdaleč ni na Jordanovem nivoju. A fant vseeno še kako verjame vase.

Anthony Edwards | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zame nikoli ni konec sveta. Vedno skušam ostati pozitiven. Preživel sem veliko hudega in zato zame nikoli ni vse črno. Gremo tekmo po tekmo, moramo ostati pozitivni, drugega nam ne preostane," je novinarjem po tretjem porazu proti Dallasu, ko je dosegel 26 točk ter po devet skokov in podaj, povedal Edwards.

Še preden je po tretji tekmi serije stopil pred sedmo silo, je bil še bolj neposreden v slačilnici, kjer je nagovoril potolčene soigralce, poroča The Athletic.

"Čas, da spišemo zgodovino, fantje," je Edwards dejal kolegom. "Še vedno mislim, da nas ne morejo izločiti, brat. Nismo še vsi skupaj zaigrali, kot znamo. Ena tekma. Nato še ena tekma ...," je soigralce bodril popularni Antman.

"Torej, zdaj smo tu, kjer smo, fantje. Kaj bomo storili?" je ekipo izzval Edwards in seveda imel v mislih to, da še nobena ekipa v zgodovini lige NBA ni preobrnila serije po zaostanku 0:3.

Luka Dončić Anthony Edwards | Avtor: Profimedia Profimedia

Timberwolves, ki so konferenčni finale pred letošnjim letom dosegli le enkrat (leta 2004, ko je blestel Kevin Garnett), so prvo tekmo proti Dallasu izgubili za tri, drugo tekmo za točko in tretjo tekmo za devet točk.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 21:00 28.maj 2024.

    Ne znajo nehat kot, da so od teh prispevkov plačani. Bedno je, kaj pišejo..

Sorodne novice