Šport > Košarka
11996 ogledov

Noro, s kom je Dončićev kritik primerjal Luko in Kyrieja

Luka Dončić in Kyrie Irving Profimedia
Tudi Brian Windhorst je spremenil svoje mnenje o Luki Dončiću.

Že nekaj časa je znano, da naš Luka Dončić ni ravno najbolj priljubljen med ameriškimi košarkarskimi strokovnjaki, ki ga kritizirajo ob vsaki priložnosti, medtem ko imajo do večine preostalih zvezdnikov povsem drugačen odnos. A čeprav je tudi tekom izjemne letošnje sezone poslušal številne zlobne jezike, je čedalje več takšnih, ki jih je s svojimi predstavami le uspel prepričati.

Med takšne lahko očitno štejemo tudi ESPN-ovega Briana Windhorsta, ki je še tekom letošnje sezone pogosto kritiziral našega zvezdnika, a so ga izjemna serija Dallasa ob koncu rednega dela sezone in odlične predstave v končnici le prepričale, da je spremenil svoje mnenje.

Tokrat je šel celo tako daleč, da je po Dallasovi domači zmagi nad Minnesoto in vodstvu v seriji s 3:0 primerjal dvojico Luka - Kyrie (Irving) s parom, ki je dominiral na začetku prejšnjega desetletja, LeBron James - Dwyane Wade, ki je v štirih sezonah, ki ju je par preživel skupaj pri Miami Heat, vsako leto igral v finalu lige in se okitil z dvema šampionskima prstanoma.

"Spomnil sem se na tekmo iz leta 2012. Pacers so proti Heat vodili z 2:1, Chris Bosh pa je bil poškodovan. Domača Indiana je imela najboljšo obrambo lige, a je LeBron dosegel 40, Wade pa 30 točk. Toda ta tekma ni bila izjemna zgolj zaradi teh številk, temveč zaradi ravnovesja, ki sta ga imela, bila sta praktično nezaustavljiva," se je ene najbolj spektakularnih predstav nekega para v končnici spomnil Windhorst in nemudoma našel primerjavo z zadnjo tekmo Dallasa.

"Sploh ne gledam dejstva, da sta oba dosegla po 33 točk. Vem, da sta Luka in Kyrie imela tekme, ko sta skupaj dosegla več točk, in še bo še takšnih tekem. Toda pozoren sem na izjemno ravnovesje, kako se izmenjujeta pri doseganju košev, kako si dovolita, da prvi počiva in drugi prevzame doseganje točk, kako se čutita, kaj morata narediti, to je tako impresivno. V ključnih trenutkih so izjemna ekipa, ker sta ta dva igralca ustvarila pravo simbiozo. Izjemno ju je opazovati, sta kot LeBron in D-Wade, in vsi vemo, kako se je tista sezona 2012 končala. V Dallasu se dogaja nekaj posebnega," je oba zvezdnika Dallasa v ESPN-ovi oddaji Get Up pohvalil Windhorst.

Luka in Kyrie sta sicer postala prvi par soigralcev na branilskih položajih v zadnjih petdesetih letih, ki sta v istem letu imela kar tri tekme končnice, na katerih sta oba presegla mejo 30 točk. Kot je rekel Windhorst, v Dallasu se resnično dogaja nekaj posebnega.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice