Šport > Košarka
18941 ogledov

Postaja Slovenec? Zvezdnik Dallasa bi v prihodnje lahko zaigral za Slovenijo!

Luka Dončić in Daniel Gafford Profimedia
Slovenija bi v prihodnje še vedno lahko naturalizirala Gafforda, čeprav je za olimpijske igre že prepozno.

Potem ko je pozimi iz Washington Wizards prestopil k Dallas Mavericks, se je ameriški center Daniel Gafford nemudoma ujel s prvim zvezdnikom svoje ekipe Luko Dončićem, s katerim sta na košarkarskem igrišču razvila odlično kemijo.

Po Gaffordovem prihodu (in prihodu PJ Washingtona iz Charlotte Hornets) ter vrnitvi poškodovanega Kyrieja Irvinga se je obrnila tudi krivulja zmag ekipe Dallas Mavericks, ki so začeli v zadnjem delu sezone serijsko zmagovati, na koncu pa so v polnem sijaju zablesteli v končnici, kjer so se uvrstili celo v veliki finale.

Gafford je bil tako po lanski katastrofalni Dallasovi sezoni ter neprepričljivem letošnjem začetku sezone eden ključnih manjkajočih delčkov mozaika, njegovo odlično sodelovanje z Luko Dončićem pa naj bi po pisanju ameriških medijev prepričalo celo vodstvo slovenske reprezentance, ki naj bi celo stopilo v stik z odličnim centrom glede morebitne naturalizacije.

Daniel Gafford | Avtor: Profimedia Profimedia

Potem ko so v zadnjih letih slovenski potni list prejeli Anthony Randolph, Mike Tobey in Jordan Morgan, bi bil Gafford tako lahko nova ameriška okrepitev pod slovenskim obročem. O tem je poročal celo dobro obveščeni ameriški novinar Marc Stein.

Stein je sicer opozoril, da Gafford zagotovo ne bo prejel pravočasno slovenskega potnega lista, da bi lahko branil barve naše reprezentance že to poletje na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre, a da naj bi Gafford vseeno ostal želja vodstva slovenske reprezentance ter predvsem naložba v prihodnost za prihodnja tekmovanja.

Slovenski selektor Alekander Sekulić je sicer na reprezentančni seznam kandidatov za nastop na olimpijskem kvalifikacijskem turnirju v Pireju uvrstil šestnajst košarkarjev, med njimi pa je izmed naturaliziranih zgolj Mike Tobey, ki je branil slovenske barve tudi ob njenem prvem nastopu na olimpijskih igrah leta 2021.

Gafford bi zagotovo bil ogromna okrepitev pod slovenskim košem, saj nekdanji košarkar ekip Chicago Bulls in Washington Wizards od svojega prihoda v Teksas in združitve z Dončićem naravnost blesti. Sezono je namreč končal kot košarkar z najboljšim odstotkom meta iz igre v ligi, saj je zadel kar 72,5 % vseh metov, s 33 zaporednimi zadetimi meti pa je le za dva zgrešil rekord legendarnega Wilta Chamberlaina.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:00 06.junij 2024.

    Gafi,Irwing,Dončič so zmagovalna trojka

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 17:23 05.junij 2024.

    To sem že zdavnaj predlagal, da Gafi pride namesto teh ki so sedaj kot "naturirani"...To je povsem drug nivo...Čančar nosilec prstana je daleč od Gafija ali Luke...

Sorodne novice