Šport > Košarka
28246 ogledov

Noro, kaj sta dežurna kritika izjavila po Dončićevi zadnji predstavi

Luka Dončić Epa
Windhorst in Smith sta tokrat Luko Dončića primerjala z največjimi vseh časov.

Športna analitika pri televizijski mreži ESPN Stephen A. Smith in Brian Windhorst sta zelo zanimiva lika, še zanimivejši pa je njun odnos do našega košarkarskega zvezdnika Luke Dončića.

Vedno pompozni Stephen A. Smith je tako pred naborom svaril, kakšno napako bi naredili Phoenix Suns, če bi izbrali nekega dečka iz neke Slovenije, tekom Lukove NBA kariere pa je skakal iz enega ekstrema v drugega, saj je Luko nekajkrat zelo pohvalil, a še večkrat kritiziral, predvsem pa je bilo jasno, da mu Luka ni najbolj pri srcu ter da so mu dosti bolj všeč nekateri drugi NBA zvezdniki, katere je koval v zvezde.

Windhorst pa je bil več let eden glavnih Lukovih kritikov, ki pa je v zadnjem času spremenil svoje mnenje in je vse od Dallasove izjemne serije ob koncu rednega dela sezone eden glavnih oboževalcev zvezdniškega para Maverickov, Luke in Kyrieja Irvinga.

V preteklosti smo tako iz ust Smitha in Windhorsta poslušali številne kritike na račun našega največjega košarkarskega zvezdnika, po peti tekmi finala zahodne konference, ko je Luka praktično lastnoročno pometel z najboljšo obrambno ekipo lige in Dallas pripeljal v finale, pa se je tokrat Windhorstu pri pohvalah na račun Luke pridružil tudi Stephen A. Smith.

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa

"Naj vam predstavim, kakšna je bila scena v Minneapolisu včeraj. Pomlad je tu, listje je na drevesih, v Minnesoti so na to čakali vse zimske mesece. Wolves so dobili vse tri izločilne tekme v letošnjem letu. V zadnji domači odločilni tekmi so razbili Nuggets za 45 točk. Chris Finch se je odlično prilagodil in postavil Anthonyja Edwardsa v obrambi na Luko. To je odlično delovalo na četrti tekmi. Vsi, tudi sam sem tako mislil, smo razmišljali, da bi ta menjava lahko delovala. V Minnesoti so bili tako navdušeni. Že so imeli načrt za vikend. Ves dan bodo na bazenu ali ob jezeru, zvečer pa si bodo ogledali šesto tekmo, ko se serija vrne v Dallas," je pričakovanja navijačev Minnesote opisal Windhorst.

"V takšno situacijo v Minnesoti je vkorakal Luka. In po petih minutah igre, ko je zadel še četrto trojko, je morala Minnesota vzeti še eno minuto odmora. Imel je že 17 točk, celotna ekipa Minnesote pa osem. In Luka je kričal. Edini zvok, ki ga je bilo slišati v dvorani, so bili Lukovi kriki. Niso vrteli niti nobene glasbe, vse je bilo tiho, slišalo se je le Lukove zmagoslavne krike. Norčujejo se iz mene, ker stalno omenjam LeBrona Jamesa, toda Lukova predstava me je transportirala v Boston, v leto 2012, ko so Heat izgubljali z 2:3, in v prvi četrtini je LeBron ubil Boston. Ne spomnim se točno, koliko točk je imel, okoli 20, ampak vsega je bilo konec v prvi četrtini," se je spominjal Windhorst.

"In to je napravil Luka! Zlomil jih je! Zlomil je navijače! Zlomil je njihov duh. In uničil jim je načrte za sobotni večer. In vse to je naredil v nekaj trenutkih. Res je bilo izjemno za gledati," je Windhorst znova potrdil, da ga je v letošnji sezoni Luka le prepričal v svojo veličastnost.

In tokrat se je komplimentom na Lukov račun pridružil celo Stephen A. Smith, ki še pred nekaj tedni v glasovnaju za naziv MVP ni bil niti malo naklonjen našemu košarkarju. "Šlo je za senzacionalno predstavo. Takšno, kakršne povezujemo z največjimi vseh časov. Za zgodovinske knjige. Nikoli ne bomo pozabili, kaj smo videli z Lukove strani v tem konferenčnem finalu. Povejmo, kako je resnično bilo. Jaden McDaniels je odprl svoja usta in razlagal, kako lahko zmagajo tri zapored in kako Luka ni napravil še nič posebnega. In potem pride Luka in jim da po riti. Povejmo tako, kot je bilo. Luka jih je nažgal po riti! V prvih treh minutah je imel 12 točk! Sam je imel v prvi četrtini več točk kot celotna ekipa Minnesote."

"Bilo je sramotno, šlo je za sramotno predstavo Minnesote, obenem pa je šlo za popolno uničenje nasprotnika s strani Dallasa, predvsem s strani njegovih prvih dveh zvezdnikov, Luke Dončića in Kyrieja Irvinga. Luka je bil senzacionalen in če osvoji prvenstvo, ga bomo imenovali za najboljšega košarkarja na svetu," je le priznal Stephen A. Smith, ki je v preteklosti pred Luko pogosto postavljal številne svoje favorite, med drugim celo Jalena Brunsona in podobne.

"Toda Luka mora dokončati zadevo. Nikola Jokić je vse skupaj zaključil lani, pred tem Giannis Antetokounmpo. Isto velja za Luko. A če Luka vse skupaj zaključi, in obstaja precejšnja verjetnost, da mu to uspe, bomo gledali na njegovo predstavo, ko je gobcal proti klopi Minnesote, medtem ko jih je nažgal po riti in jim dobesedno iztrgal srce iz prsi, kot na predstavo enega največjih. Ko govorite o veličastnosti Kobeja Bryanta, Michaela Jordana, o predstavah Anthonyja Edwardsa proti Phoenixu in Denverju, Luka je vse skupaj dvignil še na neko novo raven. Tega se na da zanikati!"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice