Šport > Košarka
28467 ogledov

Noro, kako je prvi zvezdnik Minnesote reagiral po porazu z Dallasom

Anthony Edwards Profimedia
Dončićev Dallas se je po visoki zmagi proti Minnesoti uvrstil v finale lige NBA, česar pa ni najbolje sprejel prvi zvezdnik ekipe Timberwolves.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić se je z Dallas Mavericks uvrstil v veliki finale severnoameriške lige NBA. Dallas je na peti tekmi konferenčnega finala na zahodu s 124:103 premagal Minnesoto Timberwolves in si s 4:1 v zmagah zagotovil finalni nastop proti Boston Celtics. Prva tekma bo na sporedu čez natanko teden dni.

Petindvajsetletni Dončić je v 36 minutah in 35 sekundah na parketu dosegel 36 točk in ob tem dodal še deset skokov, pet podaj in dve ukradeni žogi. Iz igre je zadel 14 od 22 metov, od tega šest od desetih za tri točke.

Luka Dončić Dallas v finalu Šport Luka odpihnil tekmece, v prvi četrtini zbral več točk kot vsi Volkovi skupaj

Ljubljančan je že v prvi četrtini dosegel 20 točk in svoji ekipi zagotovil prednost 16 točk. V drugi se je nato razigral še Kyrie Irving (36 točk) za kar 29 točk naskoka po polovici tekme (69:40). V drugem polčasu je Dallas nadzoroval potek dvoboja in po zaslugi razpoloženega zvezdniškega dvojca prišel do zanesljive zmage po slabši strelski predstavi na četrti tekmi.

Pri Minnesoti sta po 28 točk dosegla Karl-Anthony Towns (12 skokov) in Anthony Edwards (9 skokov), ki sicer veljata za prva zvezdnika ekipe, a sta v dvobojih z Dallasom razočarala. Edwardsa so nekateri pred serijo z Dallasom primerjali celo z Michaelom Jordanom, a je eden najbolj obetavnih mladih igralcev lige dokazal, da so primerjave z največjim vseh časov preuranjene.

Edwards pa bo poleg svojih predstav na igrišču moral popraviti tudi svoje obnašanje ob igrišču. Potem ko so Mavericks na peti tekmi naravnost pometli z Minnesoto, so ostali igralci poražene ekipe športno čestitali svojim nasprotnikom, le Edwards se je užaljeno odpravil v garderobo, ne da bi stisnil roko igralcem Dallasa.

Prav tako si je v svojem stilu dal duška na novinarski konferenci po tekmi, ko ga je eden izmed novinarjev povprašal, kaj si misli o tej ekipi Dallasa in kaj lahko doseže v finalu ter kaj lahko sam odnese iz tekem z Dallasom, da bo naslednje leto še boljši. Edwards je bil zelo jedrnat s svojim odgovorom: "Ničesar!"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 17:00 31.maj 2024.

    To kar sem napisal ko je Minnesota izločila Denver se je uresničilo in sicer, da boljše usluge Dallasu niso mogli narediti...

  • Avatar Garancija
    Garancija 10:37 31.maj 2024.

    Res kako noro uf uf

Sorodne novice