Šport > Košarka
1658 ogledov

Pri 33 letih preminil nekdanji NBA košarkar, ki je blestel pri Partizanu

Drew Gordon Profimedia
V prometni nesreči je umrl nekdanji NBA košarkar Drew Gordon.

Nekdanji center v severnoameriški košarkarski lige NBA Drew Gordon, starejši brat košarkarja lanskih prvakov Denver Nuggets Aarona Gordona, je v četrtek umrl v prometni nesreči v Portlandu v Oregonu, je za medijsko mrežo ESPN potrdili njegov agent Calvin Andrews. Star je bil 33 let. Zapustil je ženo Angelo in tri otroke.

Drew Gordon je v sezoni 2014/15 odigral devet tekem za Philadelphia 76ers, sicer pa je v poletni NBA ligi dobil priložnost še za Dallas Mavericks, Utah Jazz in Sacramento Kings, a ni prepričal delodajalcev, da bi mu ponudili redno pogodbo.

Drew Gordon | Avtor: Profimedia Profimedia

Profesionalna košarkarska pot ga je tako zanesla v Evropo, kjer je v sezoni 2012/13 igral za Partizan v Srbiji, bil pa je tudi član klubov na Poljskem, v Italiji, Turčiji, Franciji, Litvi, Ukrajini ter v treh različnih ekipah v Rusiji. Nazadnje je v sezoni 2022/23 igral na Japonskem, kjer je tudi sklenil košarkarsko kariero.

Tekom svoje kariere je bil izbran na tekmo zvezd francoskega in ruskega prvenstva, s Sassarijem pa je osvojil svojo edino klubsko lovoriko, italijanski pokal. Tekom NBA kariere je povprečno dosegal 1,9 točk in dva skoka na tekmo, dosti uspešnejši pa je bil v Evroligi, kjer je v dresu Partizana povprečno dosegal 9,1 točk in 7,5 skokov na tekmo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice