Šport > Košarka
28170 ogledov

Zaradi Luke se je oglasil celo veliki Magic Johnson

Luka Dončić krvava kolena Profimedia
Legendarni Magic Johnson je bil navdušen nad predstavo novega prejemnika nagrade, ki se imenuje ravno po njem.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić se je v noči na petek z Dallas Mavericks uvrstil v veliki finale severnoameriške lige NBA. Dallas je na peti tekmi konferenčnega finala na zahodu s 124:103 premagal Minnesoto Timberwolves in si s 4:1 v zmagah zagotovil finalni nastop proti Boston Celtics.

Petindvajsetletni Dončić je na zadnji tekmi serije v 36 minutah in 35 sekundah na parketu dosegel 36 točk in ob tem dodal še deset skokov, pet podaj in dve ukradeni žogi. Iz igre je zadel 14 od 22 metov, od tega šest od desetih za tri točke. Ljubljančan je že v prvi četrtini dosegel 20 točk in svoji ekipi zagotovil neulovljivo prednost.

Potem ko je Luka naravnost blestel celotno serijo ter v petih tekmah proti Minnesoti Timberwolves povprečno dosegal 32,4 točke, 9,6 skoka in 8,4 asistence na tekmo, si je prislužil tudi trofejo Magica Johnsona za naziv najkoristnejšega košarkarja finala zahodne konference.

Potem ko so še tretjič v zgodovini podelili nagrado v njegovo čast (prejšnja prejemnika sta bila Stephen Curry in Nikola Jokić, ki sta svoji ekipi na koncu popeljala do naslova), se je seveda oglasil tudi veliki Earvin "Magic" Johnson, ki je čestital najnovejšemu prejemniku.

"Čestitke Luki Dončiću, ki si je prislužil nagrado Magica Johnsona za MVP-ja finala zahodne konference! Luka je dominiral to serijo, ki jo je kronal z zadnjo predstavo s 36 točkami in desetimi skoki – ko je že v prvi četrtini dosegel več točk kot cela ekipa Minnesote," je zapisal legendarni Magic.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 18:57 02.junij 2024.

    Važno je, da se domači pisuni oglašajo.

Sorodne novice