Šport > Košarka
2684 ogledov

Luka razočaral Američane: Ne, nisem gledal final lige NBA

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić bo v svoji šesti NBA sezoni prvič zaigral v velikem finalu lige NBA.

Luka Dončić je v evropski košarki pred odhodom čez lužo postal španski in evropski klubski prvak, v obeh tekmovanjih je bil izbran za najkoristnejšega igralca. Zdaj je štiri zmage oddaljen od tega, da po 13 letih znova pripelje NBA naslov v Dallas. Franšiza iz Teksasa se bo za svojo drugo lovoriko potegovala proti Boston Celtics, ekipi, ki je bila v rednem delu sezone daleč pred vsemi.

Slovenski zvezdnik je bil izbran za najkoristnejšeha igralca v finalu zahodne konference, po zmagi na peti tekmi proti Minnesota Timberwolves pa so ga na novinarski konferenci med drugim vprašali, kaj mu pomeni prvi preboj v veliki finale. Ta je po mnenju ameriških novinarjev spremljal že v otroštvu, a je Luka to hitro zanikal.

"Ne, nisem gledal final. Ta so bila na sporedu ob četrti uri zjutraj, sam pa sem imel naslednji dan šolo," je odvrnil zvezdnik Dallasa.

"Pomeni mi veliko, saj to ni lahko. To je zelo naporna pot, a zdaj smo tu. Seveda dela ni konec, potrebujemo še štiri zmage. A danes si vsi zaslužimo, da proslavimo zmago," je nato nadaljeval Dončić.

Komentarjev 2
  • Ender3 22:17 01.junij 2024.

    Prenehajte s tem Dončićem..

Sorodne novice