Šport > Košarka
48940 ogledov

Hud udarec za Slovence v lovu na olimpijske igre

Giannis Antetokounmpo Profimedia
Iz grškega tabora so potrdili, da bodo v lovu na vozovnico za Pariz lahko računali tudi na svojega prvega zvezdnika.

Medtem ko slovenski košarkarski navdušenci napeto pričakujemo začetek velikega finala lige NBA, v katerem bo prvič v svoji karieri nastopil tudi naš Luka Dončić, prihajajo iz Grčije zanimive novice, ki se vsekakor tičejo tudi naše košarkarske reprezentance.

Naši košarkarji namreč še vedno lovijo vozovnico za letošnje olimpijske igre, na poti pa jim poleg Nove Zelandije, Hrvaške, Egipta in Dominikanske republike stoji ravno Grčija, s katero se bomo morali v kvalifikacijah pomeriti na njihovem vročem terenu v Pireju.

A najtežji slovenski nasprotniki ne bodo imeli le prednost domačega igrišča in podporo vročekrvnih navijačev, pač pa je selektor grške izbrane vrste Vassilis Spanoulis v zadnjih dneh potrdil, da bo na predolimpijskem turnirju, ki bo na sporedu med 2. in 7. julijem, lahko računal na prvega zvezdnika reprezentance in enega najboljših košarkarjev sveta, Giannisa Antetokounmpa.

Giannis Antetokounmpo | Avtor: Profimedia Profimedia

Ta je zaradi poškodbe mečne mišice izven tekmovalnega pogona že vse od 10. aprila in je tudi izpustil letošnjo NBA končnico, ko so njegovi Milwaukee Bucks, na začetku sezone eni glavnih favoritov za šampionski prstan, izpadli že v prvem krogu proti Indiana Pacers.

Po hitrem zaključku klubske sezone je dvakratni MVP lige NBA priznal, da si želi pomagati Grčiji v boju za olimpijske igre, a da bo vse odvisno od tega, če bo pravočasno zacelil poškodbo.

Osemkratni udeleženec tekme zvezd bo tako na turnirju v Pireju lovil svoj sploh prvi nastop na olimpijskih igrah, saj se Grčija vse od Pekinga 2008 ni uspela uvrstiti na to prestižno tekmovanje. V zadnjih treh poizkusih se je Grčija spotaknila ravno v kvalifikacijskem predolimpijskem turnirju.

Slovenski navijači si seveda želimo, da bi se zgodba ponovila tudi letos, saj na papirju ravno Grčija in Slovenija izstopata kot favorita kvalifikacijskih skupin A in B, ki bi se na koncu morala pomeriti za olimpijsko vozovnico. A Grčija bo z Giannisom povsem drugačna zver.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • izy25 17:02 04.junij 2024.

    Ma to ga bo Dimec z lahkoto ustavil

  • Avatar Zoran
    StarMačk 10:54 04.junij 2024.

    Novinarji na Žurnalu pa ste res skregani s pojmi! Hud udarec za Slovence v lovu na olimpijske igre bi bil, če bi naša reprezentanca ostala brez katerega od nosilcev igre. Če bo v kvalifikacijah za uvrstitev na OI za Grke, ...prikaži več s katerimi se bo morala soočiti slovenska košarkarska reprezentanca, nastopil tudi Janis Andetokumbo, potem bo to za Slovence huda težava ali pa hud izziv, kakor hočete...

Sorodne novice