Šport > Košarka
41803 ogledov

Noro, kako so se pri Realu poklonili Dončiću in kako jim je vrnil

Real Madrid Profimedia
Luka Dončić je bil navdušen nad novim Realovim naslovom evropskih prvakov.

Še dobro, da so Luka Dončić in Dallas Mavericks na peti tekmi serije proti Minnesota Timberwolves zaključili finale zahodne konference lige NBA in se s 4:1 uvrstili v veliki finale. Slovenski superzvezdnik se je tako namreč lahko mirno in sproščeno osredotočil na finale nogometne lige prvakov, v katerem je nastopil njegov najljubši klub, Real Madrid.

Real Madrid Finale LP Šport Real dolgo nenevaren, nato je prevzel pobudo in zadel dvakrat

Prvi zvezdnik Dallasa je namreč pred svojim prestopom v ligo NBA šest let živel v Madridu in branil barve tamkajšnjih mlajših selekcij in kasneje članske ekipe Real Madrida. Po svojem odhodu čez lužo je Luka preko socialnih omrežijh dal večkrat vedeti, da še vedno spremlja tekme svoje nekdanje ekipe, tako košarkarske, kot tudi nogometne.

In v soboto zvečer se je lahko veselil novega velikega uspeha svoje najljubše nogometne ekipe, potem ko je "beli balet" z 2:0 v finalu lige prvakov odpravil Borussio Dortmund ter tako še petnajstič v zgodovini osvojil najprestižnejše klubsko nogometno tekmovanje na svetu.

"HALA MADRID Y NADA MAS!!!!" je tako ob novem velikem zmagoslavju najuspešnješe evropske nogometne ekipe na svetu na socialnih omrežjih zapisal Luka Dončić. Če bi frazo dobesedno prevedli, bi pomenila "Gremo Madrid in nič drugega", sicer pa gre za naslov himne Reala, ki je bila ustvarjena leta 2014, ko je klub prišel še do svojega jubilejnega desetega naslova v ligi prvakov.

A ljubezen in navezanost nista zgolj enostranski, saj je potrebno omeniti, da so tudi pri Real Madridu v petek zjutraj čestitali našemu košarkarju, potem ko je ta popeljal svoje Mavericks v finale, obenem pa je bil razglašen za najboljšega igralca finala zahodne konference.

"Čestitke Luki Dončiću! Vsi Realovci smo ponosni nate in na tvojo čarovnijo, ki je popeljala Dallas Mavericks v NBA finale, tvoj prvi NBA finale. Sledili in podpirali te bomo pri tem novem izzivu."

Zdaj, ko je njegov ljubljeni Real že prišel do novega naslova, se zdi edino pravilno, da bi tudi Luka šel po stopinjah svojega kluba in sezono zaključil s svojim prvim šampionskim prstanom. Navsezadnje, kot je komentiral eden izmed Lukovih sledilcev: "Mi Realovci ne igramo final. Mi jih zmagujemo!"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Pierre 11:39 02.junij 2024.

    A lahko en dan brez Dončića????????

Sorodne novice