Šport > Nogomet
94 ogledov

Chelsea ima novega trenerja

Enzo Maresca Profimedia
Maresca je novi trener Chelseaja.

Po poročanju britanskih medijev imajo nogometaši londonskega Chelseaja novega trenerja. Daily Telegraph navaja, da bo ta položaj prevzel Enzo Maresca, ki so ga v četrtek pozno zvečer imenovali za novega glavnega trenerja. Štiriinštiridesetletni Italijan je bil pred tem eno sezono glavni trener Leicestra.

Po poročanju Daily Telegrapha se je Italijan modrim pridružil s petletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. S tem naj bi klubu zagotovili stabilnost po dveh letih pretresov pod novima lastnikoma, ameriškima vlagateljema Behdadom Eghbalijem in Toddom Boehlyjem.

Maresca, ki je bil do lani pomočnik Španca Pepa Guardiole pri angleškem prvaku Manchester Cityju, je poskrbel za takojšnjo vrnitev Leicestra v angleško elito po njihovem izpadu pred 12 meseci. Slog nogometa 44-letnega Italijana naj bi navdušil tudi vodilne može pri Chelseaju, ki je bil po razhodu z Argentincem Mauriciem Pochettinom brez trenerja. Ta je na Stamford Bridgeu preživel le eno sezono, katero je Chelsea končal na šestem mestu ter se uvrstil v evropsko konferenčno ligo.

Maresca je sicer svoj čas veljal za zelo solidnega nogometaša, ki se je upokojil leta 2017, v svoji bogati karieri pa je branil barve West Bromwich Albiona, Juventusa, Bologne, Piacenze, Fiorentine, Seville, Olympiacosa, Malage, Sampdorie, Parme, Verone in večih mlajših kategorij italijanske reprezentance.

Preden je postal Guardiolin pomočnik, je nekaj časa vodil Cityjevo rezervno moštvo ter ekipo Parme, po epizodi pod mentorstvom Guardiole pa je zablestel na čelu Leicester Cityja, s katerim je osvojil Championship ligo (2. rang angleškega klubskega tekmovanja) ter bil kar štirikrat izbran za trenerja meseca. Na 53 tekmah je zabeležil 36 zmag, 4 neodločene izide in 13 porazov ob gol-razliki +53.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice