Šport > Košarka
3080 ogledov

Luka razkril, ali namerava igrati za Slovenijo na kvalifikacijskem turnirju

Slovenska košarkarska reprezentanca Profimedia Slovenska košarkarska reprezentanca.
Če bo zdravje to dopuščalo, bo Luka Dončić na voljo Sloveniji v boju za olimpijske igre.

Slovenska košarkarska reprezentanca si bo v začetku julija na kvalifikacijskem turnirju v Pireju poizkušala še drugič v svoji zgodovini priboriti nastop na olimpijskih igrah. Potem ko je na zadnjih olimpijskih igrah v Tokiu leta 2021 za las ostala brez medalje na četrtem mestu, bo slovenska reprezentanca tudi letos zagotovo eden izmed favoritov za visoko uvrstitev, a le če se ji na olimpijske igre v Parizu uspe sploh prebiti.

Naloga bo vse prej kot lahka. Slovenija bo namreč v boju za olimpijsko vozovnico morala premagati reprezentance Nove Zelandije, Hrvaške, Egipta, Dominikanske republike ter predvsem Grčije, ki bo igrala pred vročekrvnimi navijači, na voljo pa ji bo tudi prvi zvezdnik reprezentance, Giannis Antetokounmpo.

Giannis Antetokounmpo | Avtor: Profimedia Profimedia

A če bo vse šlo po načrtih, bo tudi Slovenija lahko računala na svojega prvega zvezdnika, Luko Dončića. Potem ko je najprej v sredo popoldne slovenski selektor Aleksander Sekulić zvezdnika ekipe Dallas Mavericks, ki ga čaka še veliki finale lige NBA, uvrstil na seznam 16 kandidatov za olimpijske kvalifikacije v Pireju, je zdaj tudi Luka potrdil, da bo nastopil za našo reprezentanco, če bodo le poškodbe to dovoljevale.

Luko namreč že celotno končnico mučijo poškodbe kolena in gležnja, finale lige NBA pa bi se v primeru sedmih tekem lahko zavlekel vse do 24. junija, medtem ko bo olimpijski kvalifikacijski turnir na razporedu od 2. do 7. julija. Luka tako praktično ne bo imel nobenega časa za rehabilitacijo, a če bodo zdravstvena situacija to dovoljevala, se bo vseeno odzval vpoklicu v slovensko reprezentanco.

"Ja, najprej moramo videti, v kakšnem stanju bodo moja kolena, ampak če bodo v dobrem stanju, bom igral," je na navdušenje slovenskih ljubiteljev košarke odgovoril na vprašanje ameriškega novinarja Tima Reynoldsa, ki je Luko ves začuden opozoril, da to pomeni, da bo v enem letu nastopil na približno 95 tekmah. A ga je Luka nemudoma popravil, da je njegova ocena prenizka ter da je verjetno pozabil na svetovno prvenstvo, na katerem je še pred klubsko sezono nastopil za Slovenijo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • www 08:19 07.junij 2024.

    zakaj novinarja zanima Slovenija? Saj ni Slovenec... Slovenci rečemo: "Luka razkril, če namerava igrati za Slovenijo".

Sorodne novice