Šport > Košarka
496 ogledov

To so košarkarji, na katere računa Sekulić! Je na seznamu tudi Luka?

Slovenska košarkarska reprezentanca Profimedia
Na Sekulićevem seznamu so se znašli tudi Dončić, Murić in Čančar.

Selektor slovenske košarkarske reprezentance Aleksander Sekulić je objavil prvi seznam kandidatov za olimpijske kvalifikacije v Pireju. Na njem je 16 imen, tudi Luka Dončić, Vlatko Čančar in Edo Murić, piše na spletni strani košarkarske zveze.

Reprezentanca bo s pripravami začela v ponedeljek in uvodni teden preživela v Zrečah ter se nato preselila v Ljubljano. Košarkarji iz lige NBA se reprezentančnim zasedbam lahko pridružijo 17. junija.

Po odsotnosti zaradi poškodbe se v izbrano vrsto vračata Edo Murić in Vlatko Čančar. Na spisku je tudi Luka Dončić, ki prav zdaj začenja veliki finale ligi NBA, kjer se njegov Dallas meri z Bostonom, serija pa bi se lahko zavlekla vse do 24. junija. Novinec na seznamu je Miha Cerkvenik, sicer pa presenečenj ni.

Na seznamu je kar nekaj košarkarjev, ki so leta 2021 ob prvem nastopu Slovenije na olimpijskih igrah dosegli zgodovinsko četrto mesto. Poleg omenjenih Dončića, Čančarja in Murića so to še Klemen Prepelič, Jaka Blažič, Zoran Dragić, Mike Tobey, Aleksej Nikolić, Žiga Dimec in Gregor Hrovat.

Izbrana vrsta bo med pripravami na olimpijske kvalifikacije odigrala tri pripravljalne dvoboje. Za uvod bo 23. junija gostovala v litovski prestolnici Vilni, dvakrat pa se bo v Stožicah predstavila domačim navijačem. Na slovenski praznik Dan državnosti, 25. junija, se bo še drugič pomerila z Litvo, 28. junija pa še z Brazilijo.

Seznam reprezentančnih kandidatov:
Jaka Blažič (Cedevita Olimpija), Miha Cerkvenik (Krka), Vlatko Čančar (Denver Nuggets, ZDA), Žiga Dimec (Anwil Wloclawek, Poljska), Luka Dončić (Dallas Mavericks, ZDA), Zoran Dragić (Cedevita Olimpija), Gregor Hrovat (JDA Dijon, Francija), Aleksej Nikolić (ES Chalon, Francija), Tibor Mirtič (Kansai Helios Domžale), Edo Murić (Cedevita Olimpija), Bine Prepelič (Spirou Basket Charleroi, Belgija), Klemen Prepelič (Galatasaray, Turčija), Leon Stergar (Krka), Luka Ščuka (Cedevita Olimpija), Jan Špan (Krka) in Mike Tobey (Crvena zvezda, Srbija).

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 20:57 05.junij 2024.

    Dončić nam štrli iz vsem medijskih por. Preveč je njegovega medijskega populizma..Nobena nacija ne dala toliko pompa okrog športnika, ki igra v tujini..

  • BenX 17:00 05.junij 2024.

    Mislim, da Luka nima kaj za iskat na teh kvalifikacijah. Naj prvo poštima kolena in si vzame nekaj pavze.

Sorodne novice