Šport > Košarka
22610 ogledov

Dobra novica za Boston, slabša za Dallas

Tatum Brown Porzingis Profimedia
V zasedbo Boston Celtics se vrača pomemben član.

Po poročanju ESPN-ovega Sebastiana Christensena bo Latvijec Kristaps Porzingis nared za prvo tekmo velikega finala med ekipama Boston Celtics in Dallas Mavericks, ki bo na sporedu v noči iz četrtka na petek po slovenskem času.

Latvijski zvezdnik, ki je v rednem delu sezone v povprečju zbral 20.1 točke, 7.2 skoka, 2.0 podaje in 1.9 ukradene žoge na tekmo, je bil zaradi poškodbe mečne mišice sicer odsoten vse od serije prvega kroga končnice proti Miamiju.

Prav poškodbe zvezdnikov so v veliki meri zaznamovale pot Bostona v finale. Pri Miamiju sta bila tako poškodovana Jimmy Butler in Terry Rozier, pri Clevelandu je celotno serijo izpustil Jarrett Allen, med njo se je poškodoval še Donovan Mitchell, v finalu vzhodne konference pa se je pri Indiani Bennedictu Mathurinu, ki je izpustil boje v končnici, pridružil še prvi zvezdnik Tyrese Haliburton.

Celtics so sicer nanizali sedem zmag, po 1:1 proti Clevelandu so namreč dobili preostale tri medsebojne dvoboje, Indiano pa so nato premagali s 4:0 v zmagah.

Porzingis | Avtor: Profimedia Profimedia

Zaradi težav s kolenom in gležnjem, ki ju bo v odmoru verjetno nekoliko saniral, je bilo tudi izjemno pomembno za Luko Dončića, da so Dallas Mavericks v petih tekmah ugnali Minnesoto. Tako so Slovenec in soigralci dobili na voljo teden dni počitka.

Finalne tekme bodo po ameriškem času na sporedu 6., 9. 12. in 14. junija, če bo potrebno pa še 17., 20. in 23.

 

Komentarjev 7
  • Cefur 08:47 03.junij 2024.

    Jaz sem večina in mene zanima, teb pa nabijem retardirano mater, ker je povrgla tako ščene;)!

  • bojan66 07:53 03.junij 2024.

    Ender3, SPELSE !!!

  • linlina 22:07 02.junij 2024.

    In kdo si ti, da VEŠ, da večine to ne zanima????

Sorodne novice