Šport > Košarka
7178 ogledov

Luka pred začetkom finala z zaskrbljujočim razkritjem o svoji poškodbi

Luka Dončić Profimedia
Luka Dončić je razkril, da se stanje njegovih poškodb v času od zadnje tekme ni nič kaj izboljšalo.

Slovenski košarkarski as Luka Dončić bo z Dallas Mavericks v finalu severnoameriške lige NBA izzval najboljše moštvo rednega dela Boston Celtics. Boj za sloviti pokal Larryja O'Briena se bo začel v noči s četrtka na petek ob 2.30 po slovenskem času, kar pa bržčas ne bo ustavilo slovenskih košarkarskih pristašev, da si te in ostale tekme prek televizijskih ekranov ogledajo sredi noči.

Dončić je nastope v končnici začel z bolečinami v kolenu, križu in gležnju, je a bil vselej na parketu, četudi kdaj vidno načet. V prvih serijah proti Los Angeles Clippers (4:2) in Oklahoma City Thunder (4:2) sicer ni dosegal številk iz rednega dela, a je košarka v končnici lige NBA zelo specifična in predvsem bolj fizična.

Proti Clippers je Ljubljančan v povprečju dosegel 29,8 točke, 8,8 skoka ter 9,5 podaje na tekmo, proti Thunder pa 24,7 točke, 10,5 skoka ter 8,7 točke. Obe seriji sta potekali po enakem receptu. Dallas je vselej na tujem izgubil prvo tekmo, dobil naslednji dve, nato četrto pred domačimi gledalci izgubil ter zmagal na peti in šesti tekmi.

Luka Dončić krvava kolena | Avtor: Profimedia Profimedia

Proti Minnesota Timberwolves je bilo nekoliko drugače, saj je Dallas tudi po zaslugi Dončićeve odločilne trojke prek najboljšega obrambnega igralca lige Rudyja Goberta že v gosteh povedel z 2:0 v zmagah. Po razdeljenem plenu v Dallasovi dvorani pa je nato Dončić s simultanko v prvi četrtini v kali zatrl upanje volkov na preobrat in v Minneapolisu utišal njihove navijače.

V tej seriji je Dončić prikazal največ, bil razpoložen tudi pri metu, obenem pa je vsaj na videz bil manj omejen zaradi poškodb, ki ga mučijo vso končnico. V povprečju je dosegel 32,4 točke, 9,6 skoka ter 8,2 podaje na tekmo, skupaj pa se lahko po štirih uvrstitvah v končnico in odigranih 45 tekmah pohvali z izjemnimi številkami - 31,1 točke, 9,4 skoka ter 8,2 podaje na tekmo.

Ker so Luka in druščina Minnesoto odpravili po vsega petih tekmah, je imel tako naš mladi zvezdnik tudi dosti več časa na razpolago, da se pred finalno serijo vsaj nekoliko spočije. Poškodb mu namreč po njegovih besedah ni uspelo nič kaj zaceliti.

"Stanje poškodb je približno enako. Nič se ni v tem času izboljšalo. Potreboval bi resnično daljši počitek, če bi hotel, da se vse skupaj izboljša. Je pa minilo več dni od zadnje tekme, tako da bom na prvi tekmi videl, če bo kaj boljše. Vsekakor pa je bilo super, da smo bili deležni nekaj počitka," je svoje zdravstveno stanje v pričakovanju začetka finala razkril Dončić.

A če se že stanje Luke ni kaj prida izboljšalo, veseli vsaj dejstvo, da je mladi center ekipe Dereck Lively II povsem zacelil poškodbo vratu, ki jo je dobil po trku s kolenom Karla-Anthonyja Townsa v seriji z Minnesoto. "Odlično se počutim. Lahko se ozrem levo, desno, gor," se je z novinarji pošalil igralec, ki je v letošnji sezoni tako prijetno presenetil ter postal eden najpomembnejših členov Dallasa. "Odlično sem," je navijače Dallasa pomiril njihov mladi center.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice