Šport > Košarka
8185 ogledov

Dončićeva statistika na prvi tekmi: To pošteno bode v oči

NBA finale 2024 dallas boston luka dončić prva tekma Epa
Slovenski košarkarski virtuoz Luka Dončić je na prvi tekmi velikega finala lige NBA zbral vsega eno asistenco.

"Luka, tokrat zgolj ena asistenca. Zelo nenavadno, mislim, da tega še nisem videl. Kaj so počeli košarkarji Bostona oz. česa vi niste počeli, da je bilo razigravanje soigralcev tako oteženo?" se je glasilo vprašanje novinarja. Luka Dončić je na tekmi vpisal solidno statistiko (30 točk in 10 skokov), a v oči bode zgolj ena podaja Ljubljančana.

Spomnimo: v rednem delu lige NBA je bil Dončić drugi podajalec lige s povprečjem 9,8 podaje na tekmo, v končnici pa je bil pred prvim dvobojem finala lige NBA pri povprečju 9,3 podaje na tekmo. To je bila Dončićeva najslabša tekma v končnici, od kar je v ligi NBA, ko govorimo o podajah. Še nikoli namreč v končnici ni ostal zgolj pri eni sami podaji. 

"Večinoma so igrali 1 na 1, veliko so si pomagali," je bil kratek Dončić v odgovoru na zgoraj zastavljeno vprašanje. "Izgubiš ali zmagaš, to je prva tekma od štirih, osredotočeni smo na naslednjo tekmo," je vidno razočaran Dončić na novinarski konferenci. 

"Porzingis je odlično odigral za Boston, dobro je zadeval, dobro je blokiral mete v obrambi, bil je res pomemben zanje na obeh koncih igrišča," pa je predstavo nekdanjega soigralca ocenil Ljubljančan. "Moramo jim preprečiti mete za tri točke, to nas je najbolj ranilo," je slabšo igro v obrambi ocenil Dončić.

"Jasno je, so najboljša ekipa v metih za tri točke v NBA-ju, tako da jim včasih res težko preprečiš trojke, še posebej ko imajo vseh pet košarkarjev zunaj, vsi lahko zadenejo, tako da moramo tudi mi zadevati. Danes nam to ni uspelo, toda moramo biti boljši na obeh koncih igrišča," je še pojasnil prvi zvezdnik Dallasa.

"Počitek bo najbolj pomemben, pa gledanje videoposnetka, kaj smo narobe naredili na tokratni tekmi," je najpomembnejši del priprave na drugo tekmo opisal Slovenec. "Igrati moramo svojo košarko, moramo to početi bolje in obenem igrati bolj fizično," je še dodal Dončić. Naj dodamo, da je celotna ekipa Mavsov skupaj vpisala vsega devet asistenc. Na drugi strani so jih Kelti zbrali kar 23.

Na drugi strani so bili košarkarji Bostona zadovoljni po zanesljivi zmagi, s katero lahko precej bolj mirno vstopijo v drugo tekmo. "Seveda imamo pred seboj še veliko dela, ampak dobro je vpisati prvo zmago, še posebej pred domačimi gledalci," je bil ob povratku na parket nasmejan Porzingis. "Velikan je bil izjemen. Dal nam je zagon v prvi četrtini, kar je pomembno po tako dolgem premoru od zadnje tekme. Danes smo ga še kako potrebovali," pa je svojega latvijskega soigralca pohvalil Jayson Tatum.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • BenX 12:34 07.junij 2024.

    Ena asistenca seveda ne pomeni, da Luka ni pogajal, problem je, da ostali mujoti niso bili sposobni spravit NIČ skozi obroč. Kyrie je sploh velik dolžnik in bi bilo dobro, da se malo prizemlji, na pa da moduje na novinarski ...prikaži več konferenci kaj so, kaj niso, kaj bi morali,... Ni problem MI, bilo bi dobro, če bi malo pokomentiral JAZ.

  • Pierre 12:19 07.junij 2024.

    Dončić je popušil, pa nehajte že vsak dan s temi ''novicami'' Pun kufer Dončića!!!!!

  • Avatar luckyss1
    luckyss1 10:50 07.junij 2024.

    Mater vam zarukano...Le ena podaja Luke pomeni, da ostali niso realizirali...Ko0t sem že nekje drugje zapisal, je problem v Dallasu psiha..Po prvih dveh porazih bo prišlo do sedme tekme, ki bo loterija... Sam bi raje videl, da Dallas ekspresno popuši ...prikaži več in pride Luka pomagat reprezentanci..