Šport > Košarka
4059 ogledov

Kidd s kontroverzno izjavo dregnil v Boston, Tatum mu nemudoma odgovoril

Jason Kidd Profimedia
Jason Kidd je kljub zvezdniškemu statusu Jaysona Tatuma za najboljšega igralca Bostona razglasil Jaylena Browna.

Košarkarski navdušenci z nestrpnostjo pričakujejo noč iz nedelje na ponedeljek, ko nas ob 2. uri zjutraj po srednjeevropskem času čaka druga tekma finalne serije lige NBA med Boston Celtics in Dallas Mavericks našega Luke Dončića. Najboljša ekipa rednega dela je sicer suvereno slavila na prvi tekmi, a se nekako zdi, da imajo Mavericks še ogromno rezerv ter da na prvem obračunu še niso pokazali vsega, kar znajo.

Zagotovo pa ni pokazal vsega niti prvi zvezdnik Bostona Jayson Tatum, ki je prvo tekmo zaključil z enakim številom izgubljenih žog, kot zadetih metov iz igre, saj je zadel zgolj 6 izmed 16 poizkusov, prav tako pa je izgubil kar šest žog.

Jayson Tatum | Avtor: Epa Epa

Tatum je sicer v preteklosti že večkrat dokazal, da blesti na tekmah rednega dela sezone, medtem ko v končnici pogosto zataji in je eden glavnih razlogov, zakaj se Celtics v zadnjih sezonah redno spotaknejo ravno na kateri izmed zadnjih stopničk. Predlani, ko je Boston igral celo v finalu lige proti Golden State Warriors, je med drugim postavil absolutni rekord po številu izgubljenih žog v eni končnici.

In prav nepripričljive predstave prvega zvezdnika Bostona je izkoristil trener Dallasa Jasona Kidda, da je poizkusil nekoliko razburkati slačilnico svojih nasprotnikov s provokativno izjavo. Čeprav ni nobenega dvoma, da je Tatum prvi zvezdnik z odličnimi košarkarji polne ekipe, je Kidd izpostavil Jaylena Browna kot najboljšega košarkarja svojih nasprotnikov.

"Jaylen je njihov najboljši igralec. Če pogledamo, kaj počne v obrambi, kako je pokrival Luko po celotnem igrišču, kako se sam prebije do črte prostih metov. Počne vse. Take stvari vaš najboljši košarkar pač počne. Na obeh straneh igrišča igra na visoki ravni in to počne že celotno končnico," je Kidd sicer pohvalil enega izmed zvezdnikov Bostona, a nekoliko kontroverzno povsem ignoriral drugega.

Novinarji so seveda Kiddovo izjavo sprejeli odprtih rok in jo nemudoma posredovali Tatumu, ki pa je vse skupaj vsaj na videz sprejel precej stoično. "Nimam reakcije. Gre za ekipni šport. Tega se vsi zavedamo. Ne bi bili tu, kjer smo, če ne bi v ekipi imeli JB-ja. Vsi smo opravili svojo vlogo, da smo prišli sem. Ljudje se trudijo, da bi nas sprli med sabo. To je seveda pametno. Toda bila sva že v situaciji, ko nas ljudje poizkušajo ločiti. Poslušala sva komentarje, da bi enega izmed naju morala ekipa zamenjati, da je eden boljši od drugega. Tako da ne poslušava prvič takih stvari," je Tatum preko novinarjev odgovoril Kiddu.

Zanimivo je sicer, da je bil Tatum nedvomno najboljši košarkar Bostona v rednem delu, ko je povprečno dosegal 26,9 točk (ob 47-odstotnem metu iz igre), 8,1 skokov in 4,9 asistenc na tekmo, Brown pa 23 točk (ob 50-odstotnem metu iz igre), 5,5 skokov in 3,6 asistenc. V končnici pa je zaenkrat Brown resnično boljši košarkar, saj se je njegova učinkovitost v ključnem delu sezone še povečala, Tatumova pa s vzporedno s pomembnostjo tekem strmo pada. Sicer Tatum še vedno dosega več točk (25,3), skokov (10,4) in asistenc (5,9), a ob podpovprečnem 44-odstotnem metu iz igre, medtem ko Browna (24,8 točk, 6,1 skokov, 2,6 asistenc) krasi odličen 54-odstoten met iz igre.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice