Šport > Košarka
23922 ogledov

Finale Dallasa in Bostona: tako slabo ni bilo že 17 let

Luka Dončić Profimedia
Uvodna tekma finalne serije med Dallas Mavericks in Boston Celtics je postregla z zgodovinsko nizkimi številkami.

Prva tekma letošnjega finala košarkarske lige NBA, na kateri je najboljša ekipa rednega dela sezone Boston Celtics prepričljivo ugnala Dallas Mavericks in v seriji na štiri zmage povedla z 1:0, je pred male ekrane privabila najmanj gledalcev v zadnjih 17 letih.

Po podatkih Sports Media Watch gre za najslabšo gledanost NBA finala po letu 2007, če ne upoštevamo sezon 2020 in 2021, ki so ju zaznamovale posebne okoliščine zaradi pandemije covida-19.

NBA finale 2024 dallas boston luka dončić prva tekma NBA finale Šport Luka dosegel mejo 30 točk, a če bo celotna serija takšna kot prva tekma ...

Uvodni obačun Dallasa in Bostona je v povprečju spremljalo 10,99 milijona gledalcev na ABC-ju (11,04 milijona, če upoštevamo še ESPN Deportes). Nižji gledanosti sta v zadnjih 17 letih zabeležili samo finala v letih 2020 med Miami Heat in LA Lakers (7,69 milijona) in 2021 med Milwaukee Bucks in Phoenix Suns (8,7 milijona).

 | Avtor: Epa Epa
Pri gledanosti uvodnega dejanja letošnjega finala gre za 5-odstotni padec v primerjavi z lansko prvo tekmo med Denver Nuggets in Miami Heat ter 8-odstotni padec v primerjavi s predlanskim finalom med Bostonom in Golden State Warriors.

Nižja gledanost je bila tokrat v veliki meri posledica prevlade Bostona, saj so domači v nekem trenutku vodili kar za 29 točk, na koncu pa slavili s 107:89. Visoka prednost 17-kratnih prvakov je botrovala občutnemu upadu zanimanja proti koncu srečanja, ko bi morala gledanost praviloma doseči vrhunec.

Kljub slabši skupni gledanosti je obračun Dallasa in Bostona pred ekrane privabil največji delež gledalcev iz ciljne demografske skupine gledalcev od 18 do 34 leta starosti (49,6%) med vsemi dosedanjimi uvodnimi obračuni NBA finalov na ABC-ju.

NBA finale 2024 dallas boston luka dončić prva tekma To se še ni zgodilo Šport Dončićeva statistika na prvi tekmi: To pošteno bode v oči Dončić in Porzingis Finale NBA Šport Uf, Luka se je v eni akciji kar dvakrat poigral s Porzingisom

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 2
  • kontrahan 18:33 08.junij 2024.

    Žurnal prosim naj izsledi kdo je Ender3 in naj začne pisati o njem. Je zelo razgledan in pameten za vsa področja. Lepo prosim :-)

  • Ender3 13:35 08.junij 2024.

    Ne bodo nehali s tem Dončičem. Pisuni razni blesavi..