Šport > Košarka
1586 ogledov

NBA as bo nastopil na olimpijskih igrah ... A ne v košarki!

Chase Budinger Profimedia
Nekdanji košarkar lige NBA bo v Parizu nastopil v odbojki na mivki.

Zvezdnikov lige NBA bo na olimpijskih igrah v Parizu na pretek, a večina se jih bo merila na košarkarskem igrišču. Izjema pa je bivši igralec lige NBA Chase Budinger. Ta si je v sredo v Ostravi v paru z Milesom Evansom priboril olimpijski nastop v odbojki na mivki.

Šestintridesetletni Budinger, ki bo postal prvi športnik v zgodovini z odigrano tekmo v ligi NBA in nastopom na olimpijskih igrah v odbojki na mivki, je v ligi NBA odigral kar sedem sezon (2009-2016), medtem ko je svojo zadnjo sezono preživel v Evropi pri Baskonii.

Čeprav so ga na izboru izbrali Detroit Pistons, zanje ni nikoli zaigral, saj so ga takoj poslali v Houston, kjer je v treh letih pri Rockets tudi pustil največji pečat. Pri raketah si je tudi delil slačilnico z našim Goranom Dragićem, leta 2012 pa je za las izgubil v tekmovanju v zabijanju na All-Star vikendu proti Jeremyju Evansu ter osvojil drugo mesto.

Chase Budinger | Avtor: Profimedia Profimedia

Sledila je selitev v Minnesoto k Timberwolves, za katere je prav tako nastopal tri sezone, medtem ko je svojo zadnjo NBA sezono preživel pri Indiana Pacers ter Phoenix Suns. Za naslednjo sezono je sicer podpisal pogodbo z Brooklyn Nets, ki pa so ga odslovili, še preden bi zanje sploh stopil na parket. Svojo zadnjo košarkarsko sezono je nato preživel v Evropi.

Leta 2017 je zaključil svojo košarkarsko pot in se posvetil odbojki na mivki. NBA kariero je končal z več kot 400 odigranimi tekmami ter povprečjem 7,9 točk, 3 skokov in 1,2 asistenc na tekmo. Podobno povprečje je imel tudi tekom svoje edine sezone v Evroligi.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice