Šport > Košarka
8601 ogledov

Kaj je to? Gledalci komaj verjeli, kaj počnejo z Dončićem

X
Dallas Mavericks so se po drugem finalnem porazu proti Boston Celtics znašli v zelo nehvaležnem položaju.

Košarkarji Boston Celtics so z drugo zmago nad Dallas Mavericks (105:98) naredili velik korak h končnemu zmagoslavju v severnoameriški košarkarski ligi NBA.

Bostončani, ki so dobili obe domači tekmi TD Gardnu, za osvojitev 18. naslova prvaka potrebujejo še dve zmagi. Naslednji dve tekmi bo gostil American Airlines Center v Dallasu.

Luka Dončić NBA finale Šport Trojni dvojček Dončića, na koncu vse skupaj odločila blokada v zadnji minuti

Mavse na sinočnjem obračunu ni mogla rešiti niti dobra predstava Luke Dončića, ki se je ustavil pri 32 točkah, 11 skokih, 11 podajah in štirih ukradenih žogah ob zanj visokem 57-odstotnem metu iz igre in 44-odstotem metu izza črte.

Nekoliko bolj razsipen je bil v kategoriji podarjenih žog, izgubil jih je kar osem, nemirna roka pa ga je spremljala tudi na črti za proste mete, kjer je bil zgolj polovično uspešen (4/8). Prav to je bilo po mnenju slovenskega košarkarja na koncu usodno za Dallas.

"Tekmo smo izgubili zaradi mojih izgubljenih žog in zgrešenih prostih metov," je ocenil 25-letnik in dodal: "Na koncu dneva moramo biti bolj uspešni pri metu, če želimo zmagati."

Kakšna predrznost! Šport Navijač Bostona Dončića prosil za uslugo, nato šokiral vse

Na drugi strani ga Boston ni presenetil s svojo igro, predvsem je pohvalil kadrovsko globino tekmecev. "Zato so najboljša ekipa v ligi NBA, z najboljšim izkupičkom rednega dela. Imajo res veliko odličnih igralcev, ki lahko kadar koli hitro dosežejo točke. Mislim, da v obrambi nismo igrali slabo, a enostavno nismo zadeli dovolj, da bi lahko zmagali."

Slovenskega zvezdnika tako kot že celotno končnico tudi v finalni seriji z Bostonom pestijo zdravstvene težave, zaradi česar do zadnjega ni bilo jasno, ali bo sploh zaigral na drugi tekmi.

Dončić | Avtor: Epa Epa

"Ja, v bistvu sem bil vprašljiv, toda vedno si želim igrati. Marsikaj smo morali narediti, da bi bil nared za tekmo. V redu sem bil," je o svojem počutju povedal slovenski as, ki so ga pred ogrevanjem povili z več povoji. Nenavaden prizor je botroval številnim odzivom zaskrbljenih navijačev. "Luka Dončić je povit kot mumija," je zapisal nek navijač, drugi pa je dodal: "Še nikoli nisem videl česa takšnega."

Chicago Bulls Legenda Bikov Šport Umrl je eden najbolj podcenjenih NBA zvezdnikov

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 15:00 10.junij 2024.

    Kakšno nekoristno reklamo delajo Dončiću slovenski mediji..

Sorodne novice