Šport > Košarka
5169 ogledov

Dokončno jasno, ali bo Sloveniji lahko pomagal tudi Čančar

Vlatko Čančar Profimedia
Iz KZS so sporočili, da se bo s 17. junijem Čančar na treningih pridružil reprezentančnim kolegom.

Potem ko je na nedavni tiskovni konferenci razkril, da ima željo zaigrati, a da bo vse odvisno od stanja njegovih kolen, celotna Slovenija trepeta, ali bo lahko v košarkarskih olimpijskih kvalifikacijah v Pireju računala tudi na svojega prvega zvezdnika Luko Dončića.

A če je usoda Lukovega nastopa še vedno v zraku, so v torek prišle na plan vzpodbudne novice glede stanja našega drugega NBA igralca ter lanskega prvaka z Denver Nuggets, Vlatka Čančarja.

Čančar namreč ni tekmovalno stopil na igrišče vse od minulega poletja, ko je ravno v dresu slovenske reprezentance v pripravah na svetovno prvenstvo utrpel poškodbo kolena, ki ga je stala celotne klubske sezone ter pod vprašaj postavila celo nastop na letošnjem kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre v Parizu.

Selektor Aleksander Sekulić je sicer Primorca, tako kot tudi Dončića, uvrstil na svoj seznam košarkarjev, na katere računa v boju za olimpijske igre, a so bila poročila o dejanskem stanju našega NBA asa precej skopa, zdaj pa so iz Košarkarske zveze Slovenije (KZS) tudi uradno potrdili, da se bo Čančar s 17. junijem reprezentantom pridružil na skupnih treningih.

"Reprezentante je v Zrečah že pozdravil Vlatko Čančar, za katerim je rehabilitacijsko obdobje po poškodbi kolenskih vezi. Čančar bo uvodni teden vadil po individualnem programu s trenerjem za telesno pripravo Anžetom Zdolškom. Soigralcem se bo na ekipnih treningih pridružil ob začetku drugega cikla priprav v ponedeljek, 17. junija," so sporočili iz KZS-ja.

Čančar se seveda niti ne sme pridružiti soigralcem pred 17. junijem, potem ko sta Fiba in NBA sklenili dogovor, da so po naporni sezoni vsi igralci lige NBA prosti reprezentančnih obveznosti do 17. junija, ko se lahko pridružijo svojim reprezentancam.

Da bo tudi Čančar od prvega možnega datuma na razpolago slovenski reprezentanci, je še posebej dobra novica po ponedeljkovem šoku, ko so iz tabora evropskih prvakov iz leta 2017 sporočili, da kvalifikacije zaradi nepozdravljenih poškodb izpušča Jaka Blažič.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice