Šport > Košarka
12428 ogledov

Dallas v ključni akciji hudo oškodovan? Ta posnetek razkriva vse ...

Blokada Derricka Whita nad PJ Washingtonom Epa
Dallas po dveh tekmah v Bostonu ostaja brez zmage, a stvari bi se lahko obrnile še kako drugače ...

Košarkarji Boston Celtics so na drugi tekmi finala severnoameriške lige NBA s 105:98 dosegli še drugo zmago proti Dallas Mavericks. Za goste iz Teksasa je sicer trojni dvojček z 32 točkami, 11 skoki in 11 podajami dosegel Luka Dončić, kar pa je bilo premalo ob ekipno razpoloženi domači vrsti.

Kyrie Irving To jim je sporočil Šport Kyrie imel prav posebno sporočilo za osovražene navijače Bostona

Odločilna je bil tretja četrtina, v kateri so si domačini po do takrat izjemno izenačeni tekmi v nekaj minutah z nizom 10:0 priigrali vodstvo z dvomestnim številom točk. Tega v nadaljevanju niso več izpustili iz rok, čeprav so se jim Mavericks ob samem zaključku tekme zelo približali ter imeli celo napad, ki bi lahko tekmo postavil na glavo.

Celtics so v zadnji četrtini večino časa držali prednost desetih točk, v zaključku pa je Dallas uspel znižati zaostanek. Ob uspešnem prodoru in še storjenim prekrškom nad njim je Dončić tako 1:15 minute pred koncem znižal na 98:103, Dallas pa se je ob dobri obrambi celo znova dokopal do žoge in imel protinapad, ko bi lahko razliko 50 sekund pred koncem znižal na vsega tri točke.

Toda pri poizkusu zabijanja je bil PJ Washington blokiran s strani Derricka Whita, Jaylen Brown pa je na drugi strani Boston popeljal na neulovljivo razliko sedmih točk in tekma je bila odločena, še posebej ko je Dončić 27 sekund pred koncem zgrešil trojko, ki bi lahko Dallas popeljala na štiri točke zaostanka.

Blokada Whita nad Washingtonom se je tako izkazala za ključno potezo tekme, a je bila celotna zadeva milo rečeno sumljiva. Posnetki iz različnih kotov so namreč razkrili, da je najprej Brown s svojo roko nekoliko odrinil Washingtona, nato pa je White pri poizkusu blokade poleg žoge udaril tudi po Washingtonovih prstih.

Sodniki so ob poizkusu Washingtona tako nesporno naredili napako, a je potrebno omeniti, da so celotno tekmo delali napake na obeh straneh in zagotovo niso pravi razlog za še en poraz Dallasa. Mavericks so namreč zgrešili kar tretjino svojih prostih metov ter imeli kar 15 izgubljenih žog. Prav tako so vsi igralci Dallasa z izjemo Luke skupaj zadeli vsega dva meta za tri. Kyrie Irving ob sramotnem 35-odstotnem metu iz igre celotno serijo sploh še ni zadel meta za tri točke (0-8). Nepošteno bi bilo za poraz kriviti sodnike.

A nič še ni izgubljenega, serija med letošnjima finalistoma lige NBA se sedaj namreč seli v Dallas, kjer bodo Mavericks imeli priložnost, da z dvema domačima zmagama poravnajo izid. Tretja tekma je na sporedu v noči s srede na četrtek, z začetkom ob 2.30 po slovenskem času.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 08:34 13.junij 2024.

    Nič ne bo s prstanom,škoda

Sorodne novice