Šport > Košarka
3335 ogledov

Dončić jih je zatrl v kali: "V redu sem, v podrobnosti ne bi šel"

Dončić Epa
Luka Dončić je spregovoril o svojem stanju pred tretjo finalno tekmo lige NBA med Dallasom in Bostonom.

Košarkarji Dallas Mavericks so se po dveh zaporednih porazih na gostovanju v Bostonu vrnili v domači American Airlines Center, kjer bodo imeli dve priložnosti, da zaustavijo nalet Keltov in se vrnejo med žive v tej finalni seriji. Tretji poraz bi že zapečatil usodo Dallasa, saj se doslej še nobena ekipa ni vrnila po zaostanku z 0:3 v finalu.

Na predvečer zelo pomembnega obračuna se je na novinarski konferenci pojavil tudi Luka Dončić, ki pa predstavnikom sedme sile sploh ni dal priložnosti, da bi ga preveč zasliševali glede njegovega počutja.

Luka Dončić Aleksandar Sekulić Kakšno je stanje? Šport Slovenski selektor pojasnil situacijo z Luko Dončićem

Znano je namreč, da ima Dončić v finalni seriji kar nekaj težav s poškodbami, saj ga poleg kolena in gležnja omejujejo še bolečine v hrbtu in prsnem košu.

"Prvič, počutim se dobro. Ne bi šel preveč v podrobnosti, a počutim se dobro," je z rahlim nasmeškom na obrazu neprepričljivo zatrjeval Dončić. "Drugič, igra je zagotovo bolj fizična. Obe moštvi sta odigrali veliko tekem v tej sezoni, a fizičnost same igre je vsekakor visoka," je povedal slovenski as.

Dončić je bil pred drugo finalno tekmo označen kot 'vprašljiv' in se je kadru trenerja Jasona Kidda pridružil šele po koncu ogrevanja. Pred tretjim obračunom je njegov nastop 'verjeten'.

"Kot mumija!" Šport Kaj je to? Gledalci komaj verjeli, kaj počnejo z Dončićem

Po poročanju ESPN-a moraju 25-letniku pomagati s protibolečinskimi sredstvi. Ta so mu pred začetkom drugega obračuna vbrizgali z injekcijo. "Luka je pred drugo tekmo prejel protibolečinsko injekcijo, s katero so mu omrtvičili predel prsnega koša. Po pričakovanjih bo injekcijo dobil tudi pred tretjo tekmo," je zapisal novinar Tim MacMahon.

Luka Dončić Real Madrid Armani Milano | Avtor: Profimedia Profimedia
Dončić je že v poznih najstniških letih pokoril evropsko košarkarsko elito z naslovom v Evroligi, po katerem se je preselil v ZDA. Na vprašanje, ali mu izkušnje v dresu Real Madrida lahko kakorkoli pomagajo v seriji z Bostonom, je zvezdnik odvrnil: "Rekel bi, da je drugače. Med 18. in 25. letom je velika razlika. To so drugačne tekme. Tukaj se igra na štiri dobljene. V Evroligi je samo ena. Težko je primerjati. Ne bi rekel, da me je tista tekma pripravila na to, kjer sem zdaj. Celotna kariera me  je pripravila na ta trenutek."

Kakšna predrznost! Šport Navijač Bostona Dončića prosil za uslugo, nato šokiral vse

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.