Šport > Košarka
4400 ogledov

Slovenski selektor pojasnil situacijo z Luko Dončićem

Luka Dončić Aleksandar Sekulić Profimedia
Slovenski košarkarji so v Zrečah opravili prvi trening.

Slovenska košarkarska reprezentanca je danes v Zrečah opravila prvi trening. Na njem so bili prisotni vsi košarkarji z izjemo Luke Dončića, ki z Dallas Mavericks igra v finalu severnoameriške lige NBA. Ne glede na odsotnost prvega zvezdnika pa so vsi sodelujoči motivirani in osredotočeni na osrednji cilj sezone - olimpijske igre. "Najpomembneje je, da so igralci motivirani in pripravljeni, da pomagajo reprezentanci do izpolnitve zastavljenih ciljev," je uvodoma dejal selektor Aleksander Sekulić.

Slovenski selektor si seveda želi, da bi reprezentanci pri doseganju tega cilja pomagal tudi Luka, a se s tem ne obremenjuje. "Če bi živeli v skrbeh, ne bi mogli normalno delovati. Ko se bo končala finalna serija v ligi NBA, bomo videli, kako ga usposobiti, da bo lahko pomagal reprezentanci v Pireju. Pri tem so možni trening, počitek ali fizioterapija. Smo pa zagotovo v negotovosti," je v zvezi z igranjem Dončića dejal Sekulić.

Aleksander Sekulić | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

V Zrečah pa je košarkar lanskih prvakov lige NBA Denver Nuggets Vlatko Čančar, ki trenutno zaradi okrevanja po poškodbi kolena trenira po prilagojenem programu. "Upam, da ga bosta fizioterapevt in kondicijski trener pripravila do tega, da bo lahko reprezentanci pomagal v kvalifikacijah," je o Čančarju dejal Sekulič. Po enaki poškodbi se v moštvo vrača tudi Edo Murić, za katerega prav tako velja, da ni v ustrezni tekmovalni formi, ki jo bo skušal s Čančarjem uloviti skozi pripravljalne tekme.

V pripravljalnem obdobju bodo slovenski tekmeci Litovci in Brazilci, ki so si ju Slovenci izbrali zaradi tega, ker želijo igrati z močnimi reprezentancami. "Igrali bomo na zelo močnem turnirju, zato se ravno proti takšnim reprezentancam najhitreje pokažejo slabosti, ki jih bomo morali v igri še popraviti," je za medije dejal Sekulić, ki je zadnji dve sezoni preživel v Rusiji na klopi moštva Lokomotiv iz Kubana, s katerim ga pogodba veže še eno sezono.

Zanimiva in trofejna sezona pa je za centrom Mikom Tobeyjem. Naturalizirani košarkar je minulo sezono preživel v Beogradu pri Crveni zvezdi. "V Beogradu je zares izjemno vzdušje, predvsem navijači Crvene zvezde so zares izjemni, kar je posebej prišlo do izraza na tekmah evrolige. Tudi derbiji s Partizanom so bili nekaj posebnega," je dejal Tobey. Dodal je še, da za naslednjo sezono še ni nič jasnega, saj se je poletje šele začelo.

Mike Tobey | Avtor: Profimedia Profimedia

V pogovoru z njim je beseda nanesla tudi na spremljanje finalne serije tekem v ligi NBA. "Tekme so zame precej pozno, zato jih raje prespim. Izide preko medijev preverim šele naslednji dan in pogledam vrhunce tekem. Upam, da se bo Dallas po dveh porazih lahko pobral, a Celtics so v tem trenutku zares dobri," je o dogajanju v svoji domovini dejal Tobey.

Ob tem se ni mogel izogniti niti vprašanju glede vzdušja v ekipi, potem ko se z nekaterimi igralci ni videl že zelo dolgo časa. "Lepo jih je bilo ponovno videti in se z njimi dobiti na večerji. Mnogi so imeli za sabo zelo različne sezone, medtem ko drugi še okrevajo po poškodbah. Turnir bo prišel zelo hitro in tja se bomo odpravili igrat kar najboljšo košarko," je bil jasen Tobey.

Turnir v Pireju bo od 2. do 7. julija. Slovenija bo nastopila v skupini s Hrvaško in Novo Zelandijo. V drugi skupini so Grčija, Egipt in Dominikanska republika, na olimpijske igre se bo uvrstila le najboljša reprezentanca.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Ender3 15:50 11.junij 2024.

    Ne vem, če je glavni problem Dončić. Vsi skupaj ne bodo imeli za burek, ko bo šlo zares..

  • BenX 15:46 11.junij 2024.

    Dončić letos nima kaj da prčka okoli reprezentance. Ma da se pozdravi in konec koncev kak dan tudi z otrokom preživi.

Sorodne novice