Šport > Košarka
3296 ogledov

Pred dvema letoma je Luko zaustavil v finalu zahoda, zdaj kritizira njegovo igro

Kevon Looney in Luka Dončić Epa
Center ekipe Golden State Warriors je svetoval Luki, kako naj se loti Bostona.

V noči na četrtek nas čaka še tretja tekma finalne serije lige NBA med Boston Celtics in Dallas Mavericks, v kateri Kelti po dveh domačih tekmah vodijo že z 2:0. Navijači Dallasa seveda upajo, da se bodo po dveh domačih tekmah še vrnili v Boston ter da bodo njihovi ljubljenci serijo pred vrnitvijo v Massachusetts uspeli izenačiti. A glede na prvi dve tekmi, bodo morali pri Dallasu nekaj spremeniti.

A če se nam ostalim zdi, da je glavni problem v tej seriji v katastrofalnem Kyrieju Irvingu (in njegovem sramotnem 35-odstotnem metu iz igre, 0-8 za tri točke) ter premalo pomoči s strani soigralcev in da je edina svetla točka Dallasa zaenkrat Luka Dončić, je center ekipe Golden State Warriors Kevon Looney drugačnega mnenja.

Trikratni NBA pravk je namreč gostoval v podcastu "The Draymond Green Show", kjer je s svojim soigralcem Draymondom Greenom pokomentiral dosedanje dogajanje v seriji ter kaj bi moral Luka spremeniti, da bi bili Mavericks uspešnejši.

"Luka je bil na zadnji tekmi zelo agresiven že od prve četrtine dalje. Toda sam sem mnenja, da bi moral v igro v prvem polčasu nekoliko bolj vplesti svoje soigralce. Kot 'role player' (igralec s prav določeno vlogo v ekipi; op. p.) dobro vem, da če v prvi četrtini ne dobiš nekega polaganja ali zabijanja, da startaš, postaneš napet. Kasneje na tekmi ne boš tako uspešno metal," je svoje mnenje podal igralec, ki je s svojo odlično obrambno igro ter bojem pod košem bil eden glavnih razlogov, da so Warriors pred dvema letoma ustavili Dallas v finalu zahodne konference.

Green je nato poudaril, da morajo pri Dallasu spremeniti svojo napadalno shemo, da bi moral Luka več igrati v raketi in Looney se je strinjal. "Strinjam se, da bi Luka moral igrati bližje košu, saj sem ga pokrival v končnici in tekom vseh teh let. Ko preigrava in pride pod koš, ga preprosto moraš podvajati in nato vas lahko z asistencami razreže na pol. Takrat lahko v igro vključi svoje soigralce. Izpod koša lahko namreč vrže iz obrata in počne vse ostale stvari, ki jih sicer počne z vrha rakete. Zadeval bo proti Jrueu Holidayu, Jaysonu Tatumu, in na koncu bodo morali poslati nekoga, da ga podvaja. In ko bodo to storili, jih bo razrezal s svojimi podajami in vključil svoje soigralce," je Looney Dallasu predlagal, da spremenijo način igranja v napadu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice